Scandalul UMF Iași. Clasamentul candidaților - viciat. Înmatricularea studenților străini, întreruptă

20 Oct 2015
Scandalul UMF Iași. Clasamentul candidaților - viciat. Înmatricularea studenților străini, întreruptă
Universitatea de Medicină și Farmacie 'Grigore T. Popa' Iași a anunțat că procesul de înmatriculare a studenților străini care își plătesc școlarizarea a fost întrerupt după identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidaților. Senatul Universității a decis reevaluarea tuturor dosarelor urmând ca în maxim o săptămână să fie publicată lista finală a candidaților admiși".

 "Urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la solicitările de clarificări formulate de Ministerul de Externe din Maroc, cu privire la situația a 45 de candidați cetățeni marocani la admiterea la Facultatea de Medicină, în sesiunea de admitere septembrie 2015, pentru liniile de predare în limbile străine și limba română pe cont propriu valutar, Universitatea de Medicină și Farmacie 'Grigore T. Popa' Iași face următoarele precizări: (...) Procesul de înmatriculare a studenților la programele de studiu în limbile engleză, franceză și română pe cont propriu valutar a fost întrerupt după identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidaților. Senatul Universității a decis în ședința de ieri, 19 octombrie 2015, reevaluarea tuturor dosarelor urmând ca în maxim o săptămână să fie publicată lista finală a candidaților admiși", se arată într-un comunicat al UMF Iași, postat marți pe site-ul instituției.

UMF Iași menționează că Metodologia de admitere pentru studenții candidați la locuri nebugetate prevede că, pentru a confirma intenția candidaturii, trebuie achitată o treime din valoarea taxei de studiu pentru primul an, iar în cazul în care candidatul nu este admis, această sumă îi este returnată integral.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră