Cât mai valorează în România o viaţă de om: 22 de ore de tortură pentru 10 luni de închisoare

26 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
Cât mai valorează în România o viaţă de om: 22 de ore de tortură pentru 10 luni de închisoare

 

Caz cutremurător la Timişoara: 10 luni de închisoare pentru 22 de ore de tortură 

 Caz scandalos la Judecătoria Timişoara care a dat sentinţa în dosarul lui Bajusz Adrian, acuzat că şi-a bătut, anul trecut, timp de 22 de ore prietena. Tânăra s-a ales cu ochii învineţiţi, cu trei coaste rupte, cu părul smuls din cap şi multiple leziuni pe corp. Judecătoria a decis condamnarea lui Bajusz la zece luni de închisoare cu executare entru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, acesta fiind obligat, de asemenea, la plata de despăgubiri morale de 20.000 euro, după ce victima a solicitat 100.000.

fata batuta timisoara

Avocatul Georgianei Radu, Sorin Pescarovici, a declarat după aflarea sentinţei “vom face apel. Clienta mea a început să plângă când a auzit ce pedeapsă a primit. Practic agresorul este liber deoarece din pedeapsă se scade perioada cât a stat în arest şi în arest la domiciliu”.“M-a întrebat dacă l-am înşelat şi dacă am dus pe cineva la el în apartament. Pentru că nu a primit răspunsurile care le dorea el a început să dea cu palma, apoi cu cureaua peste spate şi le alterna cu pumni. Bătaia a fost aproape continuă. Nu m-am putut apropia de telefon că nu m-a lăsat. A smuls părul din capul meu precum smulgi iarba. Stătea pe scaun în bucătărie, mă ţinea cu dreapta şi cu stânga îmi smulgea părul din cap. M-a dat cu capul de mai multe ori în perete până am făcut gaură în peretele de rigips. Cât m-a bătut a băut întruna, La un moment dat l-am întrebat dacă vrea să mă omoare şi mi-a spus că nu s-a hotărât. Pe la 2 noaptea a zis că mă dă unui proxenet”, a povestit imediat după agresiune Georgiana Radu. În timpul procesului, tânărul a mers pe procedura simplificată, recunoscându-şi faptele pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. Avocaţii acestuia au cerut instanţei să ţină cont de regretele acestuia şi de faptul că îşi cere scuze public pentru toate suferinţele provocate. De asemenea, apărătorii au afirmat că tânărul a apelat la consiliere psihologică deoarece “a reacţionat neomenesc şi imoral, încercând să-şi corecteze comportamentul”. În ultimul său cuvânt, agresorul a susţinut că “îmi afirm regretul. Nu doresc decât să îndrept aceste fapte”. 

 

Sorin Palesică, interlop cu patalama a desfigurat în bătaie o salvamontistă de la Straja 

 

Să nu uităm nici cazul lui Sorin Palesică, interlopul cu patalama care a bătut o salvamontistă de 21 de ani, din staţiunea montană Straja. Agresorul salvamontistei din stațiunea Straja a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în urma hotărârii luată de magistrații Judecătoriei Petroșani, după ce procurorii l-au acuzat de comiterea infracțiunilor de lovire și alte violențe. Iniţial, Sorin Palesică, interlop cu patalama din Lupeni, fost recidivist, cunoscut în zonă pentru ieşirile lui violente, a fost amendat şi lăsat în libertate. După ce presa locală a dezvăluit incidentul şi imaginile care au surprins felul în care salvamontista este bătută de agresor au fost făcute publice, Palesică a fost chemat, din nou, la audieri. Bărbatul va fi trimis în arestul poliției din Târgu Jiu.

 

 CITIŢI ŞI: PRIMUL MESAJ al salvamontistei de la Straja desfigurată de interlopul Sorin Palesică

 

Cei şapte violatori din Vaslui au fost iniţial cercetaţi în libertate 

Reamintim şi cazul violatorilor din Vaslui petrecut în noiembrie 2014. Atunci, victima, o fată de 18 ani, elevă de liceu, a ieşit seara de la şcoală, iar doi dintre ei, vecini cu ea în sat, au luat-o din staţia de autobuz şi i-au promis că o duc acasă cu maşina. Aceştia şi-au mai chemat alţi cinci prieteni şi, împreună, au torturat-o pe fată timp de 3 ore pe un câmp. Nici după ce a leşinat, indivizii nu s-au oprit - spun anchetatorii. Cei sapte tineri, cu varste intre 18 si 27 de ani, au fost iniţial reţinuţi apoi trimişi în judecată, însă după patru luni, trei dintre inculpaţi au recunoscut acuzaţiile, iar judecătorul de caz a dispus arestul la domiciliu. Ulterior, au fost eliberaţi pentru a fi cercetaţi în liberate. La presiunea mass-media, acesştia au fost din nou reţinuţi, momentan fiind condamnaţi la închisoare cu executare. 

violatori vaslui

 

Crima care a îngrozit Iaşiul

O crimă de nedescris a îngrozit Iaşiul. Din datele anchetatorilor, principalul suspect în cazul băieţelului de 10 ani, omorât şi aruncat într-o râpă din Iaşi, este un individ deosebit de periculos. Barbatul a fost închis după ce a omorât, în 2002, o adolescentă de 17 ani, într-un mod similar. A fost eliberat după 10 ani, ironia soţii, pentru bună purtare, iar acum poliţiştii îl caută inclusiv pe teritoriul Germaniei, unde au informaţii că s-ar afla de câteva luni.Vasile Miron (foto) are 44 de ani si un profil înspăimântător. În 2002, a omorât chiar în ziua de Crăciun o adolescentă de 17 ani, care venise la el cu colindul, la locuinţa pe care o avea individul în Tunari, lângă Capitală. A invitat-o pe fată înauntru şi a incercat să o violeze. Pentru ca adolescenta s-a opus, bărbatul a omorât-o şi a ascuns cadavrul în haznaua din curtea casei. Trupul fetei a fost descoperit de anchetatori într-un mod similar cu cel al baieţelului de 10 ani din Iaşi. Momentan, el a fost extrădat din Germania  şi încarcerat. 

 

criminalul din iasi

CAZUL „AMBULANŢA MORŢII“: „În România e mai bine să fii vinovat, ai mai multe drepturi“

 

Patru morţi, patru ani cu suspendare

În 2010,la intersecţia Bulevardelor Basarabia cu 1 Decembrie, șoferița Andreea Enache a pierdut controlul BMW-ului și a intrat pe contrasens, făcând praf patru persoane nevinovate care se întorceau cu ambulanța BGS, de la obişnuitele şedințele de dializă. După mai bine de patru ani, de aşteptări interminabile pe la poliţie şi pe la uşile tribunalelor, în luna mai 2015, şoferiţa Andreea Enache, cea care a omorât patru persoane în acest accident, a primit patru ani cu suspendare. Însă, cei care au pierdut în accident cele mai dragi ființe au fost despăgubiți de SC Astra Asigurare Reasigurare cu sume cuprinse între 15.000-20.000 de euro.

caz ambulanta mortii

 Dacă nu ai bani, mori cu dreptatea în braţe

În toți acești ani, Aurelia Dobrescu, cea care şi-a pierdut în accident soţul, s-a simțit datoare să lupte pentru Gili, cel care i-a fost alături mai bine de 20 de ani. La aflarea sentinței finale - patru ani cu suspendare pentru Andreea Enache - femeia şi-a reamintit toţi aceşti ani de umilinţe şi suferinţă. „Ultima dată, la Curtea de Apel Bucureşti, mi-aş fi dorit ca doamna judecător să ne fi ascultat şi pe noi, aşa pentru ultima dată. Aş fi vrut să ni se dea şi nouă voie să povestim prin tot ceea ce am trecut şi cât am pătimit în toţi aceşti ani. Dar nu. Însă, pe domnişoara Enache a lăsat-o să vorbească. Nu doresc nici duşmanilor duşmanilor mei să treacă prin aşa ceva. Dacă nu ai bani, ajungi cu greu la dreptate“, susţinea cea care şi-a pierdut în accident soţul.

 

CITIŢI ŞI: Vrem ARESTAREA celor şapte violatori din Vaslui“. Peste 300.000 de oameni au semnat până acum PETIŢIA

 

CAZUL DUPLEI: 135.000 de euro o viaţă de om!

A trebuit să treacă aproape un an şi trei luni pentru ca justiţia din România să o condamne pe Anamaria Ştraus, cea care a ucis-o pe trecerea de pietoni pe Tatiana Duplei, o tânără din Republica Moldova. În iulie 2009, afacerista a fost condamnată la doi ani de detenţie cu suspendare şi la plata a 135.000 de euro ca daune morale către familia victimei.

27 martie 2008 a fost ultima zi din viaţa Tatianei Duplei, studenta de 20 de ani din Republica Moldova, a cărei viaţă a fost curmată pe Bulevardul Kiseleff, chiar pe trecerea de pietoni. Puternica maşină de lux a afaceristei Anamaria Ştraus a izbit-o în plin. Lovită la cap şi plină de sânge, tânăra s-a zbătut între viaţă şi moarte. Şoferiţa care a produs accidentul vorbea la telefonul mobil, iar oamenii legii din intersecţii erau „opriţi de proceduri“ în a-i acorda vreun ajutor victimei. Au urmat luni cumplite pentru familia Duplei: durere, lacrimi, tristeţe şi multe probleme financiare. Luni în care Ludmila Duplei, sora victimei- cea care a mers până în pânzele albe, luptând pentru dreptatea surorii ei- a povestit că nu a primit nici măcar un telefon din partea femeii care i-a omorât sora. „Doi ani. Mi se pare atât de puţin. Oricum, fie că erau şapte, fie că erau o mie viaţa surorii mele nu se poate compara cu nimic. Dar, m-aş bucura să fie o lecţie şi pentru astfel de oameni, pentru care nimic nu contează“, a declarat atunci, după aflarea sentinţei, Ludmila Duplei.

 

CAZUL ANDRONIE: 35.000 de euro daune morale

Andrei Andronie (n.r.- foto mică), fiul de bancher care a ucis două persoane într-un accident de circulaţie petrecut în luna noiembrie 2011, pe Calea Floreasca, a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare. De asemenea, acesta trebuie să plătească şi daune morale în valoare de 35.000 de euro familiilor victimelor - o tânără de 22 de ani şi un sofer de taxi. Pe 5 noiembrie 2011, Andrei Andronie (20) de ani a omorât într-un accident doi tineri nevinovaţi. Fiu de bancher şi, pe atunci, student la o universitate din Olanda, vitezomanul gonea pe Calea Floreasca cu 180 km/h la volanul bolidului sau BMW X5. Petrecuse noaptea într-un club de fiţe. Deşi băut, el s-a urcat totuşi la volanul maşinii sale, luand cu el alte două prietene. A apasat pedala de acceleraţie şi a turat şi mai tare bolidul de lux, atunci când un echipaj de poliţie i-a făcut semn să opreasă. În goana nebună, a acroşat un Seat Ibiza şi a ricosat într-un taxi. Ştefan Micu (32 de ani), şoferul taxiului, a murit pe loc. Acelaşi sfârşit l-a avut şi Ana Maria Nistor (22 de ani), tânăra care, în seara tragediei, se urcase în taxi să ajungă acasă.

 andrei andronie

 CITIŢI ŞI:  SCANDALOS. „MONSTRUL“ din Iaşi eliberat condiţionat pentru bună purtare. Criminalul a mai omorât în 2002, chiar în ziua de Crăciun, o adolescentă de 17 ani

 

Andrei Andronie, înjurături ca la uşa cortului

Andrei Andronie, tânărul care a ucis doi oameni în accident, le-a spus poliţiştilor, imediat după tragedie, într-un limbaj care nu poate fi reprodus, că nu îi pasă de morţi şi că el vrea să plece din ţară, fiind student în Olanda. El i-a jignit pe oamenii legii şi i-a ameninţat cu armata de avocaţi a tatălui său, după cum se arată în rechizitoriului procurorilor. Andronie a primit, în primă instanţă, o condamnare de 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Pe lângă pedeapsa de 5 ani şi şase luni de închisoare, Andrei Androinie a mai primit şi o pedeapsă complementară: interdicţia de a conduce cinci ani după executarea pedepsei principale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră