Scandal la Universitatea Maritimă Constanța. Sute de studenți nigerieni riscă exmatricularea

21 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Scandal la Universitatea Maritimă Constanța. Sute de studenți nigerieni riscă exmatricularea

Potrivit publicației nigeriene Premium Times, tinerii studenți nu au putut să achite taxele cu pricina, ceea ce a atras furia conducerii UMC care i-a amenințat în mod repetat că vor fi trimiși înapoi, în țara lor de origine.

Taxa pe care trebuie s-o plătească fiecare student este de 5.720 de euro.

Unul dintre tinerii care riscă exmatricularea a declarat publicației nigeriane că Universitatea din Constanța i-a amenințat că-i va trimite în Nigeria dacă NIMASA nu le achită taxele până în data de 31 ianuarie.

"Suntem bulversați, nu ne putem concentra asupra studiilor din cauza acestor amenințări. Conducerea școlii ne-a spus că, dacă până la sfârșitul lunii ianuarie nu sunt achitate taxele, ne trimit acasă", a declarat studentul sub protecția anonimatului.

Tânărul a mai spus că oficialii UMC au încercat să ia legătura cu Administrația maritimă nigeriană, pentru a rezolva problema, însă "nu au primit niciun răspuns pozitiv".

Jurnaliștii nigerieni au reușit să stea de vorbă cu un reprezentant al NIMASA, care a declarat, neoficial, că întârzierea plății se datorează schimbărilor care au avut loc la nivelul conducerii instituției. Acesta însă a asigurat că banii vor fi trimiși curând în România.

NIMASA a trimis peste 2.500 de tineri nigerien să studieze, cu burse, în universități din Marea Britanie, Egipt, România, India și Filipine.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră