Scandal cu bătăi şi răniţi în şedinţa Consiliului General al Capitalei

08 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Scandal cu bătăi şi răniţi în şedinţa Consiliului General al Capitalei

Şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei s-a lăsat cu scandal şi bătaie. Cei care au încasat-o au fost chiar poliţiştii chemaţi să apere ordinea şi liniştea la şedinţă. Ei au fost loviţi cu un obiect contondent, fiind necesară intervenţia Ambulanţei.

Tot scandalul a pornit după ce mai multe persoane nu au putut să intre la şedinţa CGMB. După discuţii şi negocieri, ei au fost lăsaţi să intre. Numai că într-o pauză a şedinţei, a izbucnit un nou scandal când câteva persoane s-au îmbrâncit la intrarea în sală, iar trei politişti locali au fost răniţi după ce au fost loviţi cu un obiect.

Imediat după incident, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la Antena 3 că busculada a fost creată de doi consilieri USR, împreună cu un ONG, afiliat politic. Ea a spus că în sală erau deja 30 de persoane care făcuseră cereri să participe la şedinţa consiliului.

"Au mai venit încă 20 de persoane în frunte cu consilieri din partea USR şi două instituţii media care au forţat intrarea, au lovit politiştii locali, au pătruns ilegal peste noi în şedinţă. Au adus încă 20 aşa zişi cetăţeni independenţi, de fapt sunt ONG-uri afiliate USR-ului. Mi se pare incredibil ca un partid politic să vină cu 20 de persoane să forţeze intrarea într-o instituţie publică", a spus Firea.

Primarul a spus, iniţial, că un poliţist a fost rănit cu un obiect contondent şi se află într-o stare destul de serioasă. Ulterior, a revenit şi a spus că, de fapt, trei politişti locali au fost loviţi şi au ajuns la spital. "Vom face plângere şi vom menţiona care sunt consilierii USR. Din nefericire erau şi două instituţii de presă. Reporteri care au ajuns să smulgă uşa din ţâţâni", a adăugat edilul general.

Managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Alis Grasu, a declarat pentru ziare.com că un echipaj de ambulanţă a preluat şi transportat la spital o persoană care fusese lovită cu o umbrelă în piept

Şedinţa a fost reluată după aproximativ jumatate de oră.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră