Scandalul Brădet: Cioloş îl mustră public pe ministrul Agriculturii

04 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Scandalul Brădet: Cioloş îl mustră public pe ministrul Agriculturii

"Aici probabil că domnul ministru n-ar fi trebuit să comunice, atâta timp cât n-avea toate elementele şi oricum, ce i-am spus eu e că nu cred că ar fi fost cazul să comunice dânsul. Dacă la domnul ministrul al Sănătăţii, în urmă cu câteva săptămâni, a fost o problemă de lipsă de comunicare, pe care între timp a corectat-o, domnul ministru al Agriculturii a comunicat prea repede pe lucruri pe care ar fi trebuit să comunice Autoritatea Sanitar-Veterinară, care e cea mai îndreptăţită. Mi-a spus domnul ministru că a fost o presiune pe dânsul, tot din partea presei, să spună şi să nu ţină ascunse informaţiile pe care le are şi dânsul a considerat că, având informaţiile respective, trebuia să le spună public pentru a evita alte probleme care puteau să apară", a declarat vineri la Cluj, premierul Cioloş.

El a evitat să spună dacă îl va demite din acest motiv pe ministrul Agriculturii. "Deciziile nu le iau în felul acesta; atunci când le iau, le pregătesc, orice tip de decizie", a spus Cioloş. De asemenea, premierul a evitat să comenteze scandalul izbucnit după ce îmbolnăvirile au fost puse pe seama consumului de brânză de vaci infestată cu E.coli.

"Nu vreau să comentez prea mult lucrurile acestea pentru că încă nu ştiu să existe o legătură dovedită între E Coli, suşa aceea care a fost găsită la copiii îmbolnăviţi, şi cea care a fost găsită şi în proba respectivă de brânză de la acea întreprindere. Am înţeles de la domnul ministru al Sănătăţii că urmează să se facă o analiză genetică, pentru a vedea dacă există o legătură directă între brânza respectivă şi îmbolnăviri", a anunţat Cioloş.

Până atunci, el a făcut apel la cumpătare şi echilibru, atât din partea administraţiei, cât şi a presei, arătând că printr-o comunicare proastă se poate face foarte mult rău.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră