Ucraineanul dispărut pe munte, în zona Şaua Grindului, a fost găsit mort

29 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ucraineanul dispărut pe munte, în zona Şaua Grindului, a fost găsit mort

Cinci turişti din Ucraina au plecat de la Cabana Curmătura, judeţul Braşov, şi s-au campat în zona Refugiului Şaua Grindului, informează presa locală.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş a trimis în zonă cinci subofiţeri de la Rucăr, care au ajuns la refugiul situat la cota 2200 m. Acolo au găsit doi bărbaţi şi două femei, care au declarat că persoana respectivă şi-a lăsat bagajul şi echipamentul în cameră şi a plecat într-o direcţie necunoscută având doar cască de protecţie şi actele de identitate asupra sa.

La recomandarea jandarmilor de a-i însoţi până la prima localitate din Argeş, zona Dâmbovicioara, pentru a fi mai în siguranţă, cei patru turişti au refuzat, motivând că sunt echipaţi corespunzător pentru zonele montane, că au hrană şi apă pentru cel puţin două zile şi că rămân în continuare la Refugiul Şaua Grindului până când află ce s-a întâmplat cu colegul lor.

Turistul dispărut, un ucrainean de 30 de ani, a fost găsit mort, căzut într-o prăpastie adâncă de circa 500 m, în apropierea vârfului „La om” de pe versantul vestic al muntelui, spre Braşov, în zona „La lanţuri”; trupul neînsufleţit a fost recuperat de echipele de salvare din Zărneşti.

Cei patru turişti din Şaua Grind au fost coborâţi de pe munte de salvamontişti şi jandarmi montani argeşeni şi au ajuns în siguranţă la Rucăr.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră