SAT PREISTORIC, descoperit sub noua şosea de centură a orașului Târgu Jiu! (VIDEO)

16 Iul 2015
SAT PREISTORIC, descoperit sub noua şosea de centură a orașului Târgu Jiu! (VIDEO)
Descoperire excepțională făcută sub șoseaua de centură a orașului Târfu Jiu, în zona Drăgoieni. În timpul lucrărilor, îngropat la un metru sub pământ, muncitorii au descoperit un întreg sat preistoric, scrie pandurul.ro. Din păcate, cea mai mare parte a localităţii respective va rămâne totuşi sub pământ pentru că nu există banii necesari efectuării tuturor excavaţiilor.

Lucrările începute în primăvară la şoseaua de centură a oraşului Târgu Jiu i-au ajutat pe arheologi să descopere acum o veche aşezare, localizată la Drăgoieni, chiar în incinta Staţiunii Pomicole. Sute, dacă nu mii de fragmente de vase ceramice au fost găsite alături de pietre folosite la măcinatul cerealelor sau de cuţite preistorice.

Nimeni nu ştie cum arată satul respectiv şi cât de mare era localitatea, însă specialiştii sunt de părere că populaţia era destul de numeroasă.

Arheologii spun că suprafaţa excavată acum, circa un hectar, e suficient de mare şi, cu toate acestea, nu au fost încă găsite locuinţe, ci doar urme ale existenţei acestora.
 
Rodul descoperirilor făcute de arheologi urmează să facă obiectul unei expoziţii pe care Muzeul Judeţean o va organiza în viitor, după ce vor fi finalizate toate cercetările.  
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră