Săraca fată bogată. Mărirea şi decăderea Elenei Udrea

03 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
Săraca fată bogată. Mărirea şi decăderea Elenei Udrea

Criticată de unii. Adulată de mulţi. Visată de cei care îi stăteau prin preajmă şi complimentată cât era ziua de lungă. Alţii i-au mărturisit, la scenă deschisă, dragostea, una aşa platonică, în timp ce pentru alţii, admiraţia pentru diva blondă  rămânea undeva sus, nemărturisită: ochii văd, inima cere, dar... Mâini sărutate pe bandă rulantă, coafuri ce n-a văzut Parisul, tinute una şi una, cochetărie şi extravaganţă. Considerată de unii blonda irezistibilă de la Cotroceni, Elena Udrea a cunoscut, în aceşti peste 11 ani, de când a apărut pe scena politicii, mărirea, dar şi decăderea. O femeie de-o ambiţie uriaşă- şi cu o avere pe măsură - care după cum se vede, i-a fost, în cele din urmă, fatală. Site-ul mariustuca.ro a făcut o radiografie a vieţii Elenei Udrea, politicianul  care a cunoscut şi extazul, dar şi agonia. Momentan, Udrea este pusă sub acuzare în dosarul „Microsoft“ şi „Gala Bute“, iar pe 20 octombrie 2015 a a fost acuzată luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii într-un nou dosar. Dacă va fi găsită vinovată, la finalul acestor procese, Elena Udrea ar putea primi ani grei de închisoare, ţinând cont de acuzaţiile care i se aduc de procurorii DNA. Sau, cine ştie, poate achitarea dacă va dovedi că este nevinovată. Povestea continuă....

 „72 de zile în cătuşe“, cartea pe care o va publica Elena Udre

Elena Udrea a amintit, în presă, că nu se teme că cătuşe, ci de reacţia sa, spunând că va scrie o carte ca urmare a experienței din arest: „Eu nu ţin să uit nimic, scriu la o carte, mai scriu în presa. Eu nu vreau sa scap de această experienţă. „72 de zile în cătuşe“, aşa se numeşte cartea mea. (...) A fost destinul meu sa ajung acolo. Odata ce ai ajuns acolo, ai greşit, asta este, du-ţi crucea chiar si in condiţiile astea inumane“.

 

 Viaţa, mărirea şi decăderea...

Elena Udrea s-a născut la Buzău, într-o familie de muncitori: tatăl ei era şofer, iar mama - taxatoare la Societatea de Transport Public local. La 19 ani, vine la Bucureşti, iar patru ani mai tarziu este licentiaţă în Drept la o facultate privată. Tânăra avocată venită din Buzău intră în politică în 2004, atunci când primeşte şi carnet de membru PNL. În acelaşi an, destin sau ironia sorţii, îl cunoaşte pe Traian Băsescu, devenind avocatul său.

 

În 2003, se căsătoreşte, la New York, cu afaceristul Alin Cocoş

 

În 2003, la Consulatul Român de la New York, îmbrăcată într-o sumară rochie albă (n.r.- pozele apărute în presă stau mărturie începuturilor Elenei Udrea), blonda stătea mândră la braţul omului care avea să-i devină soţ. Afaceristul Dorin Cocoş care a cunoscut şi el, asemenea femeii care i-a stat alături până în 2013, şi mărirea şi decăderea. Elena Udrea a povestit în premieră la un post de televiziune, în 2008, cum s-a căsătorit, în 2003, la New York, cu Dorin Cocoş.

 Ce spunea Elena Udrea la 30 de ani

În 2003, pe 26 decembrie, Elena împlinea 30 de ani. „Mi-am dorit ca vârsta aia să mi-o serbez undeva unde este cald“, a relatat Udrea. Aşa a ajuns la Miami, cu Dorin Cocoş, iar hotărârea de a combina nunta cu ziua de naştere a blondei a fost rapidă. „Soţul meu, Dorin Cocoş a făcut în aşa fel încât aceste evenimente să se întâmple odată, probabil să fie şi mai simplu la sărbătorit, pe viitor. Să nu ne încurcăm în atâtea date. Da, a fost o zi deosebită. Mi-am dorit să fie deosebită. Nu m-am gândit niciodată că o să se întâmple să mă căsătoresc în acestă zi“, a mai povestit Udrea.

Dacă înainte de intrarea soției sale în politică era necunoscut publicului larg,Dorin Cocoș a devenit brusc, după 2005, un om de afaceri controversat, fiind etichetat ca aparținând grupurilor de interese „Golden Blitz” și „Bittner-Petrache”, potrivit wikipedia.org. Printre afacerile controversate ale soțului Elenei Udrea s-au numărat un contract de concesiune a parcărilor din centrul capitalei sau eliberarea de certificate medicale pentru muncitorii români care erau dornici să plece la muncă în străinătate. La data de 10 iunie 2013, Udrea şi Cocoş au divorțat la un notar public, susţin sursele citate.

 

Udrea devine membru PNL în 2004

 

În anul 2004, Elena Udrea devine membru PNL și candidează pe lista Alianței „Dreptate și Adevăr“ pentru un loc în Consiliul General al Municipiului București. Ajunge consilier general în echipa primarului general reales Traian Băsescu și devine președinte al Comisiei Juridice și de Disciplină a CGMB. Ocupă această funcție câteva luni, după care demisionează pentru a-l urma pe fostul primar la Cotroceni.

 

Primul episod. Blonda îl urmează pe Traian Băsescu. La Cotroceni.

 

În 2005, Elena Udrea îl urmează pe Traian Băsescu. La Cotroceni. Este numită şefa cancelariei prezidenţiale. Încep şi primele apariţii publice „explozive“- roşie ca focul, să-i surâdă norocul- pe tocuri şi în ţinute care nu au trecut neobservate. Şi, uite aşa, încet, dar sigur, Elena Udrea avea să-şi atragă renumele de „blonda de la Cotroceni“. Din postura de consilier al lui Traian Băsescu, Udrea comite şi o gafă memorabilă: vorbeşte despre preşedintele Norvegiei, ca stat membru UE, în condiţiile în care această ţară este condusă de un rege şi nu face parte din Uniunea Europeană. Demisionează din funcție în urma unei campanii de presă care viza incompatibilitatea cu afacerile soțului său. Legat de demisie, Udrea a spus că nu vrea să îi creeze o vulnerabilitate președintelui în lupta împotriva marii corupții. În octombrie 2005 demisionează din PNL.

Însă relaţia profesională cu Traian Băsescu nu se încheie aici. Dimpotrivă. Rămâne unul dintre cei mai apropiaţi oameni politici ai preşedintelui. Întrebat de ce a ales-o tocmai pe Elena Udrea dintre toţi consilierii săi cu mai multă experienţă şi greutate profesională, Băsescu a ţinut să pună în valoare atuurile ei fizice: „Mi s-a părut interesant ca pe lângă nişte figuri care să fie şi o persoană care arată bine". Iar când frumosul său consilier a declarat într-o emisiune televizată că Norvegia are preşedinte, Băsescu şi-a asumat el personal greşeala Elenei Udrea: „Îmi asum tot, inclusiv emisiunea“.

 

Adriana Săftoiu, şefa Cancelariei Prezidenţiale, despre Elena Udrea

 

Cartea Adrianei Săftoiu relatează câteva scene în care personajul cheie este Elena Udrea, şefa Cancelariei Prezidenţiale în 2005, scrie digi24. „Elena Udrea reprezintă un capitol delicat în viaţa Preşedintelui. (...) Traian Băsescu s-a comportat însă în aşa fel încât o slăbiciune a sa ca om a devenit o vulnerabilitate pentru Preşedinte", scrie Adriana Săftoiu. Mai mult, Săftoiu susţine că angajaţii lui Băsescu trebuiau să facă faţă "crizelor de isterie" ale preşedintelui, alimentate tot de Elena Udrea. Potrivit autoarei, însuşi Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei şi cunoscut afemeiat, ar fi fost captivat de Udrea.

„Vă place? O mai aduc?“

„(...) Băsescu a intervenit: „Vă place? O mai aduc? Şi au râs împreună. (...) Berlusconi a privit-o pe Elena: "Aş vrea să mai rămâneţi puţin, să schimbăm câteva vorbe doar noi doi" . Fabulos!”, scrie Adriana Săftoiu.

„Partea bună a faptului că Elena îl vizita aproape zilnic pe Preşedinte era că nu ne mai solicita după o anumită oră. (...) În mod evident, se comportă amândoi ca nişte adolescenţi pe care nu trebuie să îi prindă mama“.

 

În 2006, Elena Udrea a devenit membru PD

 

Elena Udrea avea să devină membru Partidul Democrat (PD) (ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL)) în februarie 2006, an în care mai mulți liberali, cum ar fi Theodor Stolojan, Valeriu Stoica și Gheorghe Flutur au părăsit PNL sau au fost excluși din partid. În decembrie 2006, la constituirea PLD, este aleasă în funcția de secretar executiv al partidului.

 

Episodul „OPERAŢIUNEA BILEŢELUL ROZ“ în 2007

În 2007, ea face o dezvăluire care avea să ducă la ruperea alianţei dintre PNL si PD. Mai exact, blonda de la Cotroceni declanşa ceea ce la vremea respectivă a fost catalogat ca fiind „operaţiunea bileţelul roz“. Ea îl acuza pe premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, că i-ar fi cerut lui Traian Băsescu să intervină în justiţie în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu. Elena Udrea, în ianuarie 2007: „Era un bileţel colorat, scris de mână. Preşedintele a aruncat hârtia“. Bileţelul roz a dus la ruperea Alianţei D.A., la ieşirea PD de la guvernare şi la un război perpetuu între preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu.

 

În 2009, blonda de la Cotroceni devine Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului

 

În noiembrie 2008 devine deputat PDL în Colegiul 25 București, întrunind 43,4% din voturi și cel mai mare număr de voturi exprimate în favoarea unui deputat PD-L în capitală. În octombrie-decembrie 2009, Elena Udrea este și Ministru interimar al Mediului, după ce guvernul din care a făcut parte a pierdut susținerea majorității parlamentare după plecarea PSD, inclusiv a Ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, din executiv.

În decembrie 2009, Elena Udrea devine Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului prin fuziunea dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței cu Ministerul Turismului. În mandatul său, au fost subordonate ministerului și alte instituții, cum ar fi Inspectoratul de Stat în Construcții și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Și-a încheiat mandatul în februarie 2012.

Elena Udrea: „Noi suntem urmaşii lui Traian, ai lui Traian Băsescu“

Din această funcţie, spunea în octombrie 2009, la un spectacol electoral organizat într-o comună gălăţeană, după audiţia melodiei „Noi suntem români“, care se încheie cu un vers ce face referire la împăratul roman Traian, că „Noi suntem urmaşii lui Traian, ai lui Traian Băsescu“.

Imediat după ce Gheorghe Turda a terminat de cântat, Udrea a luat cuvântul în faţa sătenilor din comună veniţi la acea adunare completând mesajul final al melodiei care face referire la împăratul roman Traian cu un mesaj electoral: „Aşa este, noi suntem urmaşii lui Traian, ai lui Traian Băsescu", a spus Udrea către cele aproximativ 250 de persoane aflate în căminul cultural din localitatea Cavadineşti, după care şi-a început discursul politic.

 

Președinte interimar al PDL București, în iulie-noiembrie 2010

 

În perioada iulie-noiembrie 2010 a deținut funcția de președinte interimar al PDL București, iar în noiembrie a devenit președinte ales al aceleeași organizații. Elena Udrea a preluat conducerea celei mai mari organizații a PDL. În urma reultatelor înregistrate la alegerile locale din 2012, Elena Udrea a demisionat din funcția de președinte PDL București.

Elena Udrea şi dosarul „Gala Bute” deschis în 2012

Tot în 2012 a fost deschis şi dosarul „Gala Bute” , la sesizarea Departamentului de Luptă Antifraudă. Existau suspiciuni că, în spatele galei de box în care Lucian Bute l-a întâlnit pe francezul Jean-Paul Mendy, ar fi avut loc o deturnare de fonduri. Principalul suspect era Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box de la acea vreme. Anchetatorii bănuiau că ar fi fost de acord ca evenimentul sportiv să fie organizat de o firmă care îi aparţine şi aşa ar fi primit 8 milioane de lei, bani plătiţi de Ministerul Dezvoltării şi Turismului, condus atunci de Elena Udrea.

În 2013, Udrea versus Blaga, lupta pentru funcția de președinte PDL

La data de 12 februarie 2013 a anunțat că va candida pentru funcția de președinte PDL, în condițiile în care până atunci își anunțase candidatura doar Vasile Blaga. Într-un interviu ulterior, președintele Traian Băsescu l-a atacat pe Vasile Blaga, exprimându-și îndoială că acesta ar fi „prezidențiabil”. Tot în interviu, întrebat dacă Udrea are profilul unui președinte de partid, Băsescu a răspuns: „Poate să și-l creeze. Nu spun că are un profil perfect (...) de președinte de partid. Dar Elena Udrea a crescut enorm. Și eu sunt convins că după experiența Roman (referire la colegiul în care candidase Udrea în decembrie 2012, n.n.) Elena Udrea va deveni un politician de forță”. La data de 23 martie 2013 a avut loc Convenția Națională PD-L pentru alegerea conducerii partidului. Vasile Blaga a câștigat funcția de președinte PDL cu 2344 voturi, Elena Udrea obținând 2014 voturi, iar Monica Macovei 209 voturi. Elena Udrea a depus contestație, dar Comisia a respins-o.

 

În 2014, Udrea este aleasă preşedinte PMP

 

Pe 30 ianuarie 2014, Elena Udrea s-a alăturat noului partid de dreapta susținut de Traian Băsescu, Partidul Mișcarea Populară (PMP). În data de 7 iunie 2014, Elena Udrea a fost aleasă cu o largă majoritate președinte al PMP. Ea l-a învins pe contracandidatul Daniel Funeriu, obținând 742 din 950 de voturi.

Blonda de la Cotroceni, candidată la președinția României

În 2014 și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie. Ocupă poziția a șasea pe buletinul de vot. Conform rezultatelor finale ale alegerilor pentru președenția României din noiembrie 2014, candidata Udrea, Elena Gabriela a obținut în primul tur de scrutin (organizat în ziua de duminică, 2 noiembrie 2014) un număr de 493.376 voturi din numărul total de 9.723.232, terminând pe locul 4 din 14, cumulând circa 5,20% din toate voturile exprimate și validate.

 

Februarie 2014. Filajul de la Paris. Protagoniste Udrea şi Bica

 

În februarie 2014, în timpul unei vacanţe la Paris, în care se afla cu Alina Bica, fosta şefă DIICOT, şi Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii. Imaginile au apărut abia după nouă luni, în plină campanie prezidenţială, fiind publicate pe un site. Elena Udrea a acuzat atunci implicarea serviciilor secrete în campanie, alături de principalii candidaţi, Klaus Iohannis şi Victor Ponta.

„Este evident un filaj al serviciilor secrete ce s-au obosit, pe cheltuiala statului român, să fotografieze trei femei în vizită privată la Paris. Nu văd relevanţa acestor fotografii după nouă luni de la eveniment. (...) Mă bat nu numai cu contracandidaţii mei şi cu structurile politice din spatele lor, mă bat şi cu reprezentanţi ai serviciilor secrete“, spunea Elena Udrea în octombrie 2014, vorbind despre „o lucrătură tipică SIE“.

În februarie 2015, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea în dosarul Gala Bute în care este suspectată de fapte de corupție.
Februarie 2015, Elena Udrea reţinută în dosarul „Microsoft“

În seara zilei de 10 februarie 2015 Elena Udrea a fost reținută și plasată în arest în dosarul „Microsoft”. După o săptămână petrecută în închisoare, pe 17 februarie, i-a fost schimbată măsura arestului preventiv fiind plasată în arest la domiciliu pentru perioada 17 februarie- 17 martie inclusiv, pentru trafic de influență, în legătură cu denunțul lui Dinu Pescariu.

 

Elena Udrea: „arestul şi puşcăria din România (...) mijloace de tortură fizică şi psihică“

 

De la luxul cu care era obişnuită- delicatese, haine scumpe, plimbări pe cele mai scumpe străzi din Paris, locuinţă de lux- întâlnirea cu Arestul Poliţiei Capitalei a fost un adevărat şoc pentru Elena Udrea. Lumea blondei de la Cotroceni pentru care luxul era obişnuinţă, avea să se clatine. Cea care alături de preşedintele Traian Băsescu glorificare neîncetat statul de drept şi justiţia, avea să-şi schimbe discursul.

„Eu mă aştept să conducă SRI Guvernul, ca să fie treaba bună şi să avem un sistem cu totul militarizat. Mă gândesc că oamenii sunt mulţumiţi, dacă mulţi au aplaudat că au văzut-o pe Udrea cu cătuşe, toată lumea o duce mai bine, are salarii mai mari“. Fostul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară nu s-a oprit aici şi a completat. „Aştept momentul în care toată ţara va fi condusă de generali de Securitate“.

Udrea a mai declarat, după ce a fost plasată sub control judiciar, că arestul şi puşcăria în România, prin condiţiile pe care le oferă, pot fi considerate mijloace de tortură fizică şi psihică. „În mod cert, arestul şi puşcăria în România, prin condiţiile pe care le oferă, pot fi considerate mijloace de tortură fizică şi psihică. Acolo, un bolnav cronic nu are nicio şansă. Şi dacă te duci sănătos, când ieşi din puşcărie ai mari probleme de sănătate", afirma Udrea.

„WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dar dotat cu un duş pe care să îl folosim când trăgeam apa. În el puneam, când nu-l folosea nimeni, un PET, ca să nu vină şobolanii. Pereţii erau scorojiţi, geamul nu se închidea şi era mereu curent”, a spus Elena Udrea în Parlament, atunci când colegii săi au avizat ultima cerere de arestare formulată de DNA.

Pe 25 februarie ea a fost din nou plasată în arest preventiv, în dosarul „Microsoft”, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 25 februarie până la 26 martie inclusiv.

Mandatul de arestare a fost emis de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru: luare de mită în legătură cu finanțarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic și UAT Borsec; luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către SC Consmin SA; luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni și UAT Petroșani; și abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute“.

 

Elena Udrea recunoaşte: a luat mită pentru a-i aduce în PDL

 

Pe 23 octombrie 2015, Elena Udrea declanșează cutremur în PDL. Potrivit Antena3, în fața deputaților juriști din Comisia Camerei Deputaților, Elena Udrea a recunoscut că a luat bani de la omul de afaceri, Bogdan Buzăianu, dar pentru a-i duce la PDL. De asemenea, Udrea a mai declarat că ar trebui arestați toți cei care au fost părtași la această acțiune. Din câte se pare ar fi vorba de 3,5 milioane de euro care ar fi fost folosiți în campania electorală din 2012. Era vorba de genți aduse de un asistent al omului de afaceri care au ajuns la sediul PDL, potrivit RTV.

 

Blonda de la Cotroceni, cauţiune de 5 milioane de lei

Elena Udrea a ajuns la înţelegere cu procurorii anti-corupţie în cazul cauţiunii de 5 milioane de lei pe care trebuia să o plătească. Deputatul le-a explicat că nu are bani pentru că toată averea i-a fost pusă sub sechestru în anchetele care o vizează. Oamenii legii au acceptat în schimbul banilor o clădire pe care vor pune sechestru. Imobilul aparţine unei firme la care Elena Udrea este acţionar. Ea a fost obligată să plătească o cauţiune în ancheta în care este acuzată că ar fi luat cinci milioane de dolari mită când era ministru al Dezvoltării.

 

Udrea, dosarele şi acuzaţiile procurorilor 

 

Pe 20 octombrie 2015, Udrea a fost acuzată  luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii într-un nou dosar. Potrivit procurorilor  DNA, aceasta a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat. De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

În 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul „Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul „Microsoft“, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute". Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor. 

 

Avere coloasală a Elenei Udrea: terenuri, imobile  şi maşini 

 

 Reamintim că 27 de terenuri şi imobile deţinute de Elena Udrea au fost puse sub sechestru de DNA, potrivit RTV. Procurorii au pus sechestru şi conturile Elenei Udrea, în care fostul ministru are peste 300.000 de euro, dar şi pe două maşini. Deputatul PMP Elena Udrea a dobândit, în timpul mandatului, în urma divorţului de Dorin Cocoş şi prin vânzare-cumpărare, 27 de terenuri în Bucureşti şi Călăraşi şi două case, a vândut două imobile pe care a luat 255.000 euro şi a dat împrumuturi 2.217.360 lei şi 380.000 euro.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în iunie 2014, Udrea deţine, din 2013 şi 2014, 9 terenuri intravilane în Bucureşti, conform actului de partaj, iar restul de 18 terenuri sunt agricole, în judeţul Călăraşi, dobândite prin vânzare - cumpărare. Astfel, Elena Udrea a cumpărat teren agricol în comunele Suhatu, Nana, Gurbăneşti şi Săruleşti, din judeţul Călăraşi, în total de 420.665 mp.

Ea a dobândit, conform actului de partaj, în 2013 şi două case în Bucureşti şi două autoturisme Fiat şi Mercedes. De asemenea, Udrea menţionează în declaraţia de avere că are bijuterii din aur şi argint în valoare de 100.000 euro. În precedenta declaraţie de avere, avea trecute bijuterii de 50.000 de euro. Udrea a vândut în 2014 şi două imobile, cu 255.000 euro, dar şi un autoturism Porsche Cayenne, cu 5.000 euro. Ea are mai multe conturi şi depozite bancare, din 2007 până în 2011, de aproximativ un milion lei şi 85.900 euro.

De asemenea, Udrea este creditor şi finanţator la mai multe persoane şi firme, printre care Agro Green Nana, cărora le-a dat împrumuturi de 2.217.360 lei şi 380.000 euro şi nu are datorii.  În declaraţia de avere, Udrea mai arată că a obţinut venituri din funcţia de deputat de 58.900 lei, dar şi 460.000 euro din partajul cu Dorin Cocoş. Ea este asociat unic la Agro Green Nana şi asociat la alte firme: Bai Boghiş SRL, Tim Rail Cargo SRL şi Rail Operator Cereal SRL. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră