Sanador concediază medicii sancționați după moartea unui copil

26 Mar 2019 | scris de A.V.
Sanador concediază medicii sancționați după moartea unui copil

Spitalul Clinic Sanador a anunțat, marți, că a suspendat activitatea chirurgicală a medicilor care s-au ocupat de copilul de un an și zece luni care a murit anul trecut în unitatea spitalicească.

Decizia a fost luată în urma cercetărilor efectuate de Colegiul Medicilor București în cazul decesului, potrivit unui comunicat de presă, pe care îl redăm integral.

Este vorba despre șase medici sancționați cu vot de blam de Colegiul Medicilor după decesul unui copil operat de hernie inghinală.

Copilul a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală, iar câteva ore mai târziu a murit.

Comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz spune acum că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă.

Votul de blam înseamnă că timp de șase luni nu vor putea avansa în carieră.

Pe rol este deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În urma autopsiei, efectuată anul trecut, s-a stabilti că  pacientul a murit din cauza unui şoc hemoragic.

Iată mai jos comunicatul clinicii Sanador:

”Spitalul Clinic Sanador anunță că, în urma cercetărilor efectuate de Colegiul Medicilor București în cazul decesului copilului Ştefan Alexandru Duță, activitatea chirurgicală  a medicilor sancționați a fost suspendată.

Menționăm că Spitalul Sanador a reziliat imediat după decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală.

Activitatea secției de Pediatrie, precum şi a celor 18 linii de gardă permanente care deservesc toate secțiile spitalului, se desfăşoară în continuare în parametri normali pentru a putea rezolva cu succes toate cazurile medicale ale pacienților, indiferent de vârsta sau de complexitatea situațiilor medicale.

Ca oameni şi profesioniști, suntem recunoscători pentru fiecare viață salvată, fiecare clipă câștigată, fiecare bătălie cucerită în faţa suferinței. Pierderea unei vieți, şi cu atât mai mult pierderea unei vieți de copil, este cel mai critic eveniment din viața oricărui medic salvator şi a oricărui spital care tratează cazuri medicale complexe, aşa cum se întâmplă zilnic la Spitalul Clinic Sanador.

Cercetarea internă realizată de managementul spitalului indică faptul că nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate în acord cu practicile curente din chirurgia pediatrică internațională şi au ținut cont de toate afecțiunile pacientului anterioare internării în spital, așa cum rezultă din Foaia de Observație, singurul document care înregistrează în mod obiectiv evoluția pacientului.

Ne exprimăm întreaga disponibilitate și deschidere de colaborare cu instituțiile statului implicate în cercetarea acestui caz și dorim să punem la dispoziția acestora toate documentele medicale și  informațiile care să ajute la determinarea exactă a evenimentelor.

Spitalul Clinic Sanador efectuează anual peste 12.000 de intervenții chirurgicale cu grade diferite de complexitate, pacienții care dețin recordul absolut în ceea ce privește vârsta sunt un bebeluș de 1 lună şi o doamnă cu vârsta de 100 de ani.

Indiferent de contextul medical al unui pacient, de bolile asociate, de starea generală de sănătate anterioară, de complicațiile intra sau post-intervenție ce pot apărea, chiar şi în cazul celor mai simple manevre medicale, dramatismul unui astfel de eveniment cum este decesul unui pacient nu poate fi alinat nici de gândul salvării a mii de alți copii, nici de conștiința de a fi făcut tot ce este uman şi medical posibil ca să salvezi această viață”.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră