Salariile bugetarilor au fost marite . Cei din sistemul sanitar primesc mai mult cu 25%, restul primesc mariri de 10%

11 Noi 2015
Salariile bugetarilor au fost marite . Cei din sistemul sanitar primesc mai mult cu 25%, restul primesc mariri de 10%
Proiectul de lege prin care salariile bugetarilor din sistemul de sanatate se maresc cu 25% iar cele ale celorlati bugetari cu 10% a fost adoptat astazi de Camera Deputatilo r- 319 voturi”pentru”. 7 abtineri si un vot “impotriva. Majorarile pentru sistemul de sanatate intra in vigoare cu 1 septembrie-angajatii urmeaza sa primeasca acesti bani probabil din noiembrie.

Majorarea de 10% intra in vigoare din decembrie. Totodata, Ministerul Muncii a anuntat ca bugetul poate suporta aceste mariri.

"Această ordonanță vine ca semn de respect în ceea ce privește munca pe care o depun în fiecare zi toți cei care lucrează în sistemul sanitar. Educația și sănătatea primesc 25%, de asemenea toți cei care lucrează în aparatul primăriilor, care sunt primii care se confruntă cu problemele cetățenilor din comunități, trebuie să fie respectați, la fel administrația publică centrală. Am susținut această majorare a salariilor pentru că, dacă vrem să-i motivăm pentru a furniza servicii publice de calitate, este nevoie de o majorare de salarii. Sunt peste 700.000 din cei 1.200.000 de bugetari care pleacă acasă cu 800 de lei. Toate măsurile pe care Guvernul Ponta le-a luat permit această creștere a salariilor. Datorită creșterii economice care este prognozată pentru 4,1% și care trebuie să se consolideze, putem să susținem această creștere salarială. PSD nu va face niciodată nicio abatere de la principiul echității și sustenabilității și sunt bani în buget pentru susținerea acestei măsuri", a spus Rovana Plumb, citata de Agerpres.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră