Profesorii îşi joacă luni „cartea". Sindicatele din învăţământ se vor întâlni cu premierul Victor Ponta:salarii mărite sau boicotarea anului şcolar!

20 Aug 2015
Profesorii îşi joacă luni „cartea
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că luni se va întâlni cu sindicatele şi cu premierul Victor Ponta pentru a discuta despre salarizarea din sistem, sindicatele precizând că vor cere o nouă creştere de 10-15 la sută, pentru ca majorarea să fie de 25 la sută până la sfârşitul anului. 

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că, la întâlnirea de luni, ar putea să participe şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit mediafax.ro. El a menţionat că Ministerul Educaţiei nu are alte propuneri privind creşterea veniturilor angajaţilor din sistem în afară de cele legate de proiectul Legii salarizării, transmise deja Ministerului Muncii. Sindicaliştii spun că întâlnirea de luni nu ar fi trebuit să aibă loc, dar au solicitat-o pentru că Guvernul a făcut "o serie de erori".

Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu 



"Această întâlnire nu ar fi trebuit să aibă loc dacă lucrurile se derulau normal şi aveau loc creşteri salariale, etapizat, pentru tot sectorul bugetat. Dar prima greşeală pe care a făcut-o Guvernul a fost că a majorat indemnizaţiile demnitarilor, a urmat apoi creşterea pentru cei din Guvern, acum pentru sănătate. Ne aşteptam ca Legea salarizării să se aplice în acelaşi timp pentru toată lumea, dar lucrurile au luat-o razna", a spus, joi, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

El a amintit că, potrivit unui acord din 2014, încheiat de sindicatele din educaţie cu Guvernul, până în anul 2017, salariile ar fi trebuit să crească cu 34 la sută.

"Noi nu am fost împotriva măririi salariilor din sănătate, pentru că e corect ca medicii să aibă venituri mai mari, dar era corect ca lucrurile să fie făcute la pachet, chiar dacă procentul de creştere ar fi fost mai mic în educaţie. Nu ar fi fost nicio problemă. Vrem să îl întrebăm pe premier ce se mai întâmplă cu Legea salarizării, vrem să ştim exact de când de aplică", a spus Hancescu.

Profesorii ameninţă cu boicotarea anului şcolar 




Profesorii ameninţă cu boicotarea anului şcolar, dacă nu primesc şi ei 25 de procente la salariu.  Profesorii au devenit extem de nemulţumiţi după ce au constatat că guvernul are bani pentru majorarea salariilor demnitarilor şi acum a medicilor şi pentru ei nu, spune preşedintele federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră