Teodorovici: Prima majorare a salariilor bugetarilor ar putea fi făcută de la 1 Decembrie

21 Iul 2015
Teodorovici: Prima majorare a salariilor bugetarilor ar putea fi făcută de la 1 Decembrie
Ministrul Finanţelor, Eurgen Teodorovici, a declarat astăzi că la 1 decembrie ar putea avea loc o prima creştere a salariilor bugetarilor, în urma aplicării noii legi a salarizării unitare.  Această lege ar putea fi aplicată tot din luna decembrie a acestui an şi va cuprinde 5 trepte de salarizare.

De asemenea, el a spus că noul Cod fiscal, retrimis în Parlament pentru reexaminare, nu va suferi modificări. El a arătat că actul normativ va fi adoptat în aceeaşi formă de Parlament sau printr-o ordonanţa de urgenţă. Teodorovici a adăugat că TVA de 19%, cea importantă măsură prevăzută în noul Cod Fiscal, TVA de 19%, va fi aplicată  "de la 1 ianuarie cel târziu". 

Ministrul a precizat că o decizie finală în privința noului Cod fiscal nu va fi luată în ședința de Guvern de miercuri. "Noi stăm și analizăm propunerile venite din partea Președinției vizavi de retrimiterea Codului fiscal la Parlament și, repet, nu văd cum Codul fiscal să arate în sensul de a scoate măsuri din el, pentru că orice am scoate tot nu ne încadrăm în deficitul de 1,2%. Nu s-a decis, încă o dată, discutăm și vedem care este cel mai bun mecanism. (...) Deci noi discutăm la Guvern, dar nu luăm mâine (miercuri — n.r.) o decizie în ședința de Guvern vizavi de forma în care Codul fiscal va trece, să spunem, prin Parlament sau Guvern", a mai spus Teodorovici.

Premierul Victor Ponta a declarat tot astăzi că, până la 1 septembrie, Guvernul va avea o soluţie în ceea ce priveşte noul Cod fiscal, printr-o formulă constituţională. El a spus că decizia de a returna Parlamentului această lege este "o decizie 100% politică greşită". "Până la urmă Codul fiscal este un document bun pe termen lung care, din fericire, fusese votat de toată lumea, deci avea și stabilitate politică. Până 1 septembrie, într-o formulă constituțională, o să avem și Codul fiscal și reducerea TVA la 19%", a spus Ponta.

Premierul a comentat şi decizia preşedintelui Iohannis de a promulga ieri Codul de procedură fiscală, ironizând-ul pe şeful statului. "E bine ca avem Codul de Procedură fiscală, dar e rău că nu avem Codul Fiscal. Avem căruţa, nu avem caii, dar poate aşa se lucrează nemţeşte, sau româneşte", a spus premierul.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră