S-a lansat logo-ul Capitalei pentru Euro-2020 (VIDEO)

15 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
S-a lansat logo-ul Capitalei pentru Euro-2020 (VIDEO)

"Va asigur că proiectele asumate de Municipalitate vor fi finalizate. Mă refer la modernizările de infrastructură care intra în responsabilitatea PMB, reabilitarea străzilor, modernizarea arterelor cu linii de tramvai din zona adiacenta Arenei Naționale, realizarea de parcări. Sunt proiecte de anvergura, esențiale pentru buna desfășurare a competițiilor, dar de care bucureștenii vor beneficia în continuare. Și pentru fiecare dintre acestea deja au fost făcuți pași concreți, așa cum am promis. Capitala României va fi pregătită. Sunt mândra ca Bucureștiul se află printre orașele care participă la aceasta mare sărbătoare a fotbalului, EURO 2020", a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a deschis festivitatea.

Din partea UEFA a fost prezent în cadrul ceremoniei de la București Davor Suker, oficial UEFA, care a vorbit despre felul în care a fost gândit Euro 2020.

“Cu 13 orașe care vor găzdui meciurile, vom oferi o oportunitate minunată fanilor de a savura experiența EURO direct acasă. Inclusiv în București, un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie, cu un mix fascinant de vechi și nou. În 4 ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele naționale ale Europei”, a declarat Davor Suker.

Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie şi, cu ocazia acestei ediţii istorice a turneului, Arena Naţională din Bucureşti va găzdui în iunie 2020 trei partide din grupe şi una din optimi.

Tot astăzi, între orele 12.00 şi 20.00, în faţa Arenei Naţionale, va fi expus totemul Euro 2020 reprezentând o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată şi înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătură este reprezentat de poduri celebre care conectează oraşele gazdă. 

Pentru București a fost ales Podul Basarab.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră