A plecat la cer scriitorul Romulus Rusan, un ardelean frumos, blând și plin de bunătate

09 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
A plecat la cer scriitorul Romulus Rusan, un ardelean frumos, blând și plin de bunătate

Dar Romulus Rusan este în primul rând autorul a numeroase romane. Academicianul Eugen Simion spunea, la aflarea acestei triste vești, că Romului Rusan a fost un om de literatură, de cultură. Acad. Simion s-a referit în special la volumul America ogarului cenușiu, subliniind că lectura acestui roman i-a oferit  posibilitatea de a afla multe lucruri despre America fără să fi fost acolo.

În dicționarul literaturii, Romulus Rusan figurează cu o bogată creație literară. După 1990, el s-a consacrat activității politice și civice.

Academicianul Eugen Simion amintea, în această dimineață, că ne rămâne enorm de mult de la Romulus Rusan. De altfel, acad. Eugen Simion a făcut o mărturisire extrem de elocventă la Antena3: Mi-a plăcut acest ardelean frumos, blând și plin de bunătate. De câte ori am avut ocazia să-l întâlnesc mi-a plăcut bunătatea pe care o arăta și care e o calitate a inteligenței artistice.   

 

Romulus Rusan a fost căsătorit cu scriitoarea Ana Blandiana. Vestea decesului lui Romulus Rusan vine după ce scriitoarea Ana Blandiana a fost primită în Academia Română. 

Romulus Rusan s-a născut la 13 martie 1935 la Alba Iulia. Dumnezeu să-l ajute!

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră