Romeo Stavarache, primarul Bacăului, scos cu targa din sala de judecată. Ce a decis judecătorul

01 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Romeo Stavarache, primarul Bacăului, scos cu targa din sala de judecată. Ce a decis judecătorul

 După ce Romeo Stavarache a fost transportat cu targa din sală, judecătorul a decis întreruperea audierilor martorilor denunțători în acest proces și a fixat drept termen de judecare pe fond data de 5 aprilie. Tot astăzi urma să fie decisă, la cererea inculpaților, și schimbarea măsurii de control judiciar care expiră pe data de 6 martie.

 

De ce este acuzat Romeo Stavarache 

DNA însă ceruse pentru Romeo Stavarache revenirea la arest preventiv. Cum primarul Bacăului a fost transportat la spital, s-a decis ca această speță să fie judecată pe data de 3 martie. În schimb, pentru doi inculpați, Liviu Goian și Liviu Cenușă, aflați sub control judiciar, s-a decis prelungirea acestuia. Constantin Apostol și Costel Cășuneanu, ceilalți doi inculpați în dosar, sunt judecați în stare de libertate.

 În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA către instanța ce judecă cazul se indică faptul că, în perioada 2008 — 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalți inculpati, ar fi pretins și primit de la patru oameni de afaceri băcăuani diverse sume de bani pentru sponsorizări, care însă nu se regăsesc în contabilitățile entităților pentru care au fost solicitați. Pentru cei vizați de dosar acuzațiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră