Rezervele Financiare ale ROMATSA se Termină în Două Luni. Creditul la Trezorerie, o Variantă

13 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Rezervele Financiare ale ROMATSA se Termină în Două Luni. Creditul la Trezorerie, o Variantă

Ministerul Transporturilor și Ministerul Finanțelor Publice iau în calcul obținerea unui credit de trezorerie pentru Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA, în vederea asigurării desfășurării activității acesteia, până la finalizarea procesului fraților Micula cu statul român, după ce aceștia au obținut poprirea pe conturile de la Bruxelles ale ROMATSA.

"M-am văzut personal cu sindicaliștii acum câteva zile. Sunt preocupat, în afară de câștigarea procesului, de a asigura banii pentru activitatea ROMATSA. Principala mea preocupare este de a asigura banii după perioada de 2-3 luni, când rezervele ROMATSA se vor termina. Lucrăm la mai multe variante, inclusiv obținerea unui credit de trezorerie, pentru a încerca să asigurăm această continuitate, pentru că ROMATSA, cu siguranță, nu se va opri aici. ROMATSA are venituri sigure, este o companie solidă, va trebui doar să traverseze această perioadă dificilă", a explicat ministrul Transporturilor, Dan Costescu

Potrivit ROMATSA, managementul regiei a luat măsuri ca, din disponibilitățile bănești existente, să se asigure, cu prioritate, cheltuielile de funcționare curentă (salarii, utilități, mentenanță) astfel încât, în perioada următoare, să nu existe probleme în desfășurarea activității de dirijare a traficului aerian.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră