Românul cu identităţi false, urmărit internaţional, a fost adus în ţară de poliţiştii sibieni. Unde „se adăpostise“ infractorul

05 Aug 2015
Românul cu identităţi false, urmărit internaţional, a fost adus în ţară de poliţiştii sibieni. Unde „se adăpostise“ infractorul
Poliţiştii din Sibiu, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au preluat din Madrid, Spania, un bărbat urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals sub semnătură privată.  Acesta a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. 

„La data de 4 august a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au preluat din Madrid, Spania, un bărbat, de 45 de ani, din Merghindeal, judeţul Sibiu, care era urmărit internaţional“, susţin poliţiştii. 

Adus în ţară din Madrid şi încarcerat la Rahova 

Pe numele acestuia, în anul 2006, Judecătoriile Braşov şi Făgăraş au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals sub semnătură privată, respectiv 2 ani şi 2 luni pentru furt din locuinţă. Încă de la data emiterii mandatelor, bărbatul s-a sustras punerii în executare a pedepsei, părăsind teritoriul ţării şi stabilindu-se în Spania. Din investigaţii a reieşit că bărbatul ar fi folosit diferite identităţi false, pe baza cărora ar fi obţinut acte de identitate, îngreunând astfel identificarea sa.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră