Locuieşte în România şi este suspect în cazul ameninţărilor cu bombă care au îngrozit elevii din SUA: "Îmi plac armele"

19 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Locuieşte în România şi este suspect în cazul ameninţărilor cu bombă care au îngrozit elevii din SUA:

Canfield a declarat, astăzi, la Antena 3, că nu este suspect, că a fost victima hackerilor şi că nu a venit în România pentru a se ascunde de autorităţile americane.

"Nu sunt suspect. Serverul de pe care a fost trimis acel email cu ameninţări îmi aparţine, însă nu eu l-am trimis. Cineva s-a folosit de serverul pe care eu îl administrez. (...) Nu am nicio legătură cu teroriştii. În afară de incidentul acesta, în care utilizatorul s-a folosit de serverul meu, nu am nicio altă implicare. Potrivit legii americane, eu sunt protejat, sunt provider de servicii, nu am făcut nimic rău, site-ul meu funcţionează legal. Cooperez cu toate autorităţile care m-au contactat în această speţă. Sunt în contact cu FBI. Le-am dat toate informaţiile pe care mi le-au solicitat", a afirmat Vincent Canfield.

Tânărul de 21 de ani a precizat că decizia de a veni în România a fost cea mai bună luată vreodată.

"Sunt aici de aproape două săptămâni. Eu lucrez de acasă, deci am o şansă unică de a călători pe unde vreau. România este o ţară unică, cu cel mai bun acces la internet. Pentru mine este foarte bine din punct de vedere financiar să trăiesc în România. Eu sunt şi fotograf în timpul liber. Nu am rude în România, dar mi-am făcut prieteni care mi-au arătat oraşul", a continuat Canfield.

Despre fotografia în care apare ţinând în mâini două arme, bărbatul a declarat că a trimis această poză postului CBS şi că a fost făcută la un poligon de tir.

"Îmi plac armele. În SUA este mai uşor să ai arme, comparativ cu România. Nu am avut niciodată probleme cu legea, nu am fost anchetat şi în ceea ce priveşte acest incident, eu cooperez cu autorităţile şi chiar nu cred că risc ceva", spune Vincent Canfield.

Tânărul a precizat că a fost contactat de avocatul care l-a reprezentat şi pe fostul consultant CIA Edward Snowden.

Marţi, toate școlile publice din Los Angeles au fost închise în urma unor ameninţări cu bombă.

"O amenințare primită în format electronic a fost îndreptată împotriva nu uneia, ci mai multor școli din regiune", anunţau autorităţile americane într-un comunicat.

Toate autobuzele școlare au fost oprite la bază, iar cele care erau pe traseu au fost întoarse pentru a fi verificate. Părinții au fost anunțați să nu-şi trimită copiii la școală.

Amenințarea a fost luată în serios în contextul masacrului din San Bernardino, în urma căruia și-au pierdut viața 14 oameni și alți 21 au fost răniți.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră