România protestează în fața Moscovei după descoperirea epavei dronei

10 Sep 2023
România protestează în fața Moscovei după descoperirea epavei dronei

România, membră NATO, a anunțat duminică că a protestat în fața Rusiei în urma descoperirii pe teritoriul său de resturi de drone „asemănătoare celor folosite de armata rusă”, scrie Le Monde.

Secretarul de stat Iulian Fota s-a întâlnit sâmbătă la București cu însărcinatul rus cu afaceri pentru a-i transmite „protestul României față de încălcarea spațiului aerian românesc” , a anunțat Ministerul de Externe al României. Fota „a cerut cu fermitate părții ruse să pună capăt acțiunilor împotriva populației și infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar amenința în vreun fel siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune” .

Președintele României Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au declarat sâmbătă că au discutat despre situație într-o conversație telefonică. „Nu există niciun indiciu că a existat vreo intenție de a lovi NATO, dar atacurile sunt destabilizatoare ”, a reacționat Stoltenberg pe rețeaua X (ex-Twitter).

El a salutat, de asemenea, decizia SUA „de a disloca mai multe avioane de vânătoare F-16 ca parte a protecției și supravegherii spațiului aerian al NATO” .

La rândul său, Klaus Iohannis a condamnat „în mod ferm o încălcare a spațiului nostru aerian suveran care reprezintă o amenințare pentru cetățenii români” care trăiesc în această regiune.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră