România a deschis un Consulat General la Edinburgh, în Marea Britanie

07 Noi 2018 | scris de M.C.
România a deschis un Consulat General la Edinburgh, în Marea Britanie

Din 7 noiembrie, Consulatul General al României la Edinburgh primeşte şi procesează cererile de servicii, asistenţă şi protecţie consulară formulate de către cetăţenii români din Scoţia, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Consulatul General al României la Edinburgh a fost deschis pentru cetăţenii români solicitanţi de servicii consulare. Biroul consular existent la Edinburgh a fost ridicat la rang de consulat general.

Coordonatele Consulatului General al României la Edinburgh sunt:

Adresă: 7-9 North St. David Street, Edinburgh, EH2 1AW

Telefoane informații consulare pentru cetățenii români (Call Center - București): 0044 131 524 9491; 0044 131 524 9492.

Telefon urgență: 0044 7951 85 84 45 – numărul de telefon este strict pentru anunțarea unor situații deosebite (accidente,decese) în care se află cetățenii români. La această linie de telefon NU se fac programări și nu se furnizează informații consulare!

E-mail: contact@informatiiconsulare.ro (pentru solicitarea de informații consulare)

Adresă web: http://edinburgh.mae.ro

Ridicarea la rang de consulat general a biroului consular de la Edinburgh se circumscrie procesului complex de extindere a reţelei consulare a României care, alături de deschiderea Consulatului General al României la Miami (SUA) şi a Biroului Consular de la Melbourne (Australia), include şi operaţionalizarea, în cel mai scurt timp, a oficiului consular de la Manchester (Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord), a explicat MAE într-un comunicat.

În prezent, România are operaţionalizate pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord două reprezentanţe diplomatice şi consulare care oferă servicii, asistenţă şi protecţie consulară numărului semnificativ de cetăţeni români care se regăsesc pe teritoriul acestui stat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră