Doi români, printre victimele de la Nisa

15 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Doi români, printre victimele de la Nisa

Bilanţul atentatului de la Nisa se modifică de la o oră la alta, iar autorităţile franceze se străduiesc să identifice victimele acestui act oribil de laşitate umană. Deocamdată, printre răniţi au fost număraţi şi doi români.

Numărul celor decedaţi până la această oră este de 84 de persoane, potrivit unui nou bilanţ venit din Franţa. Sunt peste 60 de răniţi. Printre victime se numără şi copii.

Anunţul privind românii răniţi a fost confirmat pentru Digi24 de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

Ambasada României în Franţa a anunţat, încă din cursul nopţii de joi spre vineri, că atât ambasada, cât şi Consulatul General al României la Marsilia sunt în contact cu autoritățile franceze pentru a afla dacă printre victime se află cetățeni români.

„Recomandăm cetățenilor români care se află la Nisa să-i contacteze pe membrii familiilor lor și pe cei apropiați pentru a-i asigura că sunt în siguranță, să evite deplasările în zonă și să se informeze cu privire la evoluția situației”, mai arată diplomaţii români.

NUMERE DE TELEFON PENTRU INFORMAREA PUBLICULUI


Autoritățile franceze au pus la dispoziție două numere de telefon: + 33 (1) 43 17 56 46 pentru informarea publicului și + 33 (4) 93 72 22 22 pentru sprijinirea familiilor victimelor.
De asemenea, punem la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia + 33 (0) 6 10 02 71 64, Ambasadei României la Paris +33 (0) 68 07 13 729.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră