Românii minoritari cer sprijin statului şi instituţiilor internaţionale

11 Iul 2015
Românii minoritari cer sprijin statului şi instituţiilor internaţionale
Reprezentanţii comunităţii româneşti din judeţul Covasna se reunesc astăzi pentru a adopta un memorandum prin care cer sprijinul statului şi al organismelor internaţionale pentru păstrarea culturii şi identităţii naţionale. 

Conform ultimului recensământ, populaţia de etnie română din judeţul Covasna a scăzut cu 12% în ultimii 10 ani, un procent aproape dublu faţă de scăderea numărului maghiarilor din zonă.

Liderii românilor din Covasna vor discuta, la Întorsura Buzăului, despre o strategie de consolidare a acestei comunităţi, de protejare şi afirmare a identităţii naţionale, scrie politicaromaneasca.ro. 

Ei vor adopta un program de autoorganizare comunitară pentru protejarea şi afirmarea identităţii naţionale a românilor din această parte a ţării.  De asemenea, vor adopta un memorandum pe care îl vor adresa conducerii statului şi organismelor internaţionale în care vor prezenta situaţia din judeţele Covasna şi Harghita, populaţia minoritară din punct de vedere numeric şi vor solicita sprijinul pentru prezervarea culturii şi identităţii naţionale.

Citeşte mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră