O româncă, eroină în Marea Britanie. S-a dus după fiul ei acuzat de viol, în Belgia, și l-a predat poliției

20 Aug 2015
O româncă, eroină în Marea Britanie. S-a dus după fiul ei acuzat de viol, în Belgia, și l-a predat poliției
O mamă al cărui fiu era acuzat de viol și care în urma faptei nesăbuite a părăsit țara, s-a dus pe urmele acestuia, în Belgia, pentru a-l convinge să se predea autorităților.

De Crăciun, Tudor Tofoi, 21 de ani, împreună cu un prieten au acostat o tânără de 20 de ani în localitatea Dover (Kent). Cei doi au sechestrat-o într-un garaj și au violat-o. Deși victima nu i-a putut recunoaște pe cei doi, din cauza întunericului, agresorii au fost identificati cu ajutorul camerelor de supraveghere de pe stradă CCTV.

Înspăimântat de fapta sa, Tudor Tofoi a părăsit Marea Britanie și s-a ascuns în Belgia. Mama sa a aflat acest lucru și a luat legătura cu el, după care a plecat pe continent pentru a-l aduce.

În urmă cu două zile un tribunal din Canterrbury l-au condamnat la 15 ani de închisoare, cu posibilitatea de eliberare condiționată după 10 ani.

Inspectorul detective Lee Whitehead, care a condos ancheta, a comentat cele întâmplate. “A fost un atac laș și violent asupra unei femei vulnerabile. Tofoi este un tânăr periculos care poartă povarea acestui îngrozitor act, care s-a întâmplat în cea mai fericită zi a anului. Am avut mai multe cazuri de viol și de fiecare dată familiile au încercat să ascundă faptele victimelor. Dar această femeie vroia tot ce era mai bun pentru fiul ei și a acționat în acest sens. Este o situație extrem de tristă, dar ea a făcut un lucru corect.”

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră