Românul răpit în Nigeria a fost eliberat

12 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Românul răpit în Nigeria a fost eliberat

Ministerul Afacerilor Externe mulțumește instituțiilor participante la Celula de Criză a MAE și autorităților nigeriene pentru implicare și sprijinul oferit în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a reitera recomandarea fermă adresată cetățenilor români aflați în zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-și înregistra prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistență și protecție consulară cât mai eficientă.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea fermă de consultare a informațiilor postate pe site-ul MAE, la secțiunea 'Sfaturi de călătorie'.

În același timp, în cadrul eforturilor constante depuse de către MAE pe linia asigurării asistenței și protecției consulare, reamintim utilitatea consultării informațiilor furnizate atât prin intermediul aplicației 'Călătorește în siguranță' ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața!', se mai precizează în comunicatul MAE. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră