Român, de negăsit de șapte luni, dispărut după ce a fost internat într-un spital din Austria (VIDEO)

06 Apr 2017
Român, de negăsit de șapte luni, dispărut după ce a fost internat într-un spital din Austria (VIDEO)

De șapte luni, o familia lui Laurențiu Stoica încearcă să afle de ceea ce s-a petrecut cu el, după ce a fost internat într-un spital din Austria.

În vârstă de 33 de ani, Laurențiu Stoica a plecat spre Belgia, în august, anul trecut, însoțit de doi prieteni. La câțiva kilometri de Viena i s-a făcut rău iar în momentul în care a coborât din mașină, într-o parcare, a leșinat și, căzând, s-a lovit la cap.

Laurențiu Stoica a fost transportat de un elicopter medical la spitalul Wiener Neustadt, la 50 de kilometri de Viena, unde medicii au diagnosticat starea sa medicală ca fiind deosebit de gravă. 

"S-a dus nepoata acolo.I-au spus că dacă în 48 de ore nu-și revine, il scoat de la aparate; 80% din creier fiind inundat cu sange", a declarat pentru ProTV, Ion Stoica, tatăl victimei.

Cadrele medicale au anunțat familia că viața lui Laurențiu nu mai poate fi salvată, că urma să fie deconectat de la aparate și că i se vor preleva organe pentru a fi donate, în legislația austriacă fiind permis acest lucru, fără a fi nevoie de acordul familiei.

Rudele au așteptat ca spitalul să anunțe decesul lui Laurențiu și să facă demersurile pentru repatrierea trupului neînsuflețit. Din acel moment au trecut șapte luni, fără să se întâmple nimic.

Spitalul nu le-a comunicat dacă pacientul a decedat sau nu. La telefoanele insistente ale familiei, reprezentanții unității medicale  au oferit informații contradictorii: ba că Laurențiu a fost externat, ba că a murit. 

"Am trimis o scrisoare la Consulatul din Viena. I-am rugat să mă ajute, să investigheze, să vadă unde este fratele meu, dacă este internat în alt spital sau dacă este pe stradă", a declarat Loredana Stoica, sora victimei.

Ambasada României din Viena a făcut demersuri pentru a primi informații despre ce s-a întâmplat cu cetățeanul român, însă nu a primit niciun răspuns, în ciuda celor șase cereri transmise spitalului Wiener Neustadt. 

În urma lipsei de colaborare din partea unității medicale, diplomații români au  romani au sesizat ministerul austriac de Externe.

Familia lui Laurențiu Stoica se teme că medicii austrieci i-au prelevat organele, chiar fără să-și dea acordul, și că trupul a fost incinerat.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră