Reza Baqir, noul șef al misiunii FMI pentru România

11 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Reza Baqir, noul șef al misiunii FMI pentru România

"Domnul Reza Baqir a fost numit noul şef al misiunii pentru România şi va vizita Bucureştiul în perioada 12-15 ianuarie pentru a fi prezentat autorităţilor. El a înlocuit-o pe Andrea Schaechter, care şi-a finalizat mandatul, după doi ani şi jumătate, în conformitate cu politicile obişnuite de rotaţie a carierei", a declarat, într-un comunicat, Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria.

Pakistanezul Reza Baqir a absolvit Universitatea Harvard și are un doctorat în Economie la Universitatea Berkeley din California.

Reza Baqir lucrează în cadrul FMI din 2000, unde a ocupat poziții în cadrul Departamentului pentru Europa al organizației, a fost adjunct al diviziei pentru Piețe Emergente, reprezentant rezident al organizației în Filipine și șef al diviziei Datorii în cadrul Departamentului Strategii, Politici și Analize. Pakistanezul a reprezentat totodată FMI la întâlnirile Clubului de la Paris timp de câțiva ani.

Înainte de colaborarea cu FMI, a mai lucrat la Banca Mondială, Institutul Tehnologiei din Massachusetts și la Banca Uniunii Elvețiene.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră