Instanţa a respins eliberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu

13 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Instanţa a respins eliberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu

Judecătorul a mai decis că Dan Voiculescu poate depune o nouă cerere de eliberare condiționată peste 9 luni, respectiv pe 24 septembrie 2017, relatează agerpres.ro. Decizia nu este definitivă, iar Dan Voiculescu poate face contestație în termen de 3 zile de la comunicare.

Procesul, început marți dimineața, a fost întrerupt de două ori, după ce procurorul de ședință a cerut timp pentru a studia manuscrisele scrise de Dan Voiculescu în penitenciar, ajungând la concluzia că fostul senator nu avea nici puterea, nici timpul fizic pentru a scrie 11 lucrări în 12 luni.

"Nimeni nu poate să pună în discuție pregătirea academică a profesorului Dan Voiculescu. Din 1987 până în 2014, când a fost încarcerat, Dan Voiculescu a redactat 27 de lucrări și a primit un premiu din partea Academiei Române", a susţinut avocatul lui Dan Voiculescu, Florin Surghie.

Decizia de marţi vine după ce, pe 28 noiembrie, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amânat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea condiționată a lui Voiculescu, însă cazul acestuia a ajuns în instanță.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră