Scandal în Republica Moldova. Unde a ajuns deputatul care a rupt harta României Mari în Parlamentul de la Chișinău

15 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Scandal în Republica Moldova. Unde a ajuns deputatul care a rupt harta României Mari în Parlamentul de la Chișinău

Deși a trecut mai bine de un an de la constituirea Parlamentului de la Chișinău, abia luni deputații și-au constituit grupurile de prietenie cu cel puțin 37 de state și câteva regiuni. Reprezentarea în aceste grupuri este proporțională cu mărimea grupurilor parlamentare înregistrate în Parlament, scrie agora.md.

Președinte al grupului de prietenie cu România a fost desemnat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, însă, printre „prietenii României” se numără și deputatul socialist Vlad Bătrâncea, dar și Artur Reșetnicov, fost președinte al Serviciului de Informații și Securitate în anul 2009, atunci când a fost expulzat ambasadorul României din Moldova și au fost introduse vizele pentru cetățenii români.

Corneliu Furculiță, fondator al NTV Moldova, un post apropiat liderului socialist Igor Dodon, face și el parte din grupul de prietenie Republica Moldova-România.

Incidentul cu deputatul Bătrâncea care rupe harta României Mari în Parlamentul de la Chișinău a avut în decembrie 2015. CLICK AICI pentru mai multe detalii + VIDEO

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră