„Regele Cocainei“ din Bulgaria condamnat la închisoare în România

25 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
„Regele Cocainei“ din Bulgaria condamnat la închisoare în România

 

Autoritățile din România nu au reușit să îl aducă pe traficantul de droguri în ședința de judecată la care s-a decis condamnarea sa, astfel că sentința a fost dată în lipsă. De altfel, de-a lungul anilor autoritățile române au încercat să îl aducă pe Evelin Banev Nicolov în România, au și emis un mandat de arestare în lipsă, dar Bulgaria a refuzat să îl extrădeze. 

În 2012, procuorii DIICOT au făcut o mare captură în Portul Constanța: 51 de kilograme de cocaină, cu o purtitate de 93 #. Dacă ar fi reușit să o vândă, „regele cocainei” ar fi obținut circa șase milioane de euro. Procurorii antimafia spun că bărbatul conducea cu mână de fier o violenţă reţea de traficanţi de droguri de mare risc. Sute de kilograme de droguri au transportat traficanţii pe relaţia America de Sud-Europa de Vest. Una dintre rutele prin care cocaina din America de Sud intra în Europa era prin Portul Constanța.

Cum a început ancheta 

Investigaţiile în acest caz au fost declanşate la 12 octombrie 2011, ca urmare a sesizării din oficiu a Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog cu privire la faptul că mai multe persoane, neidentificate la momentul sesizării, ar fi implicate în traficarea unor cantităţi mari de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe ruta America de Sud - România - ţări din Europa de Vest. Pe numele celor doi inculpaţi, care se sustrăgeau urmăririi penale, au fost emise mandate europene de arestare preventivă în 5 februarie 2013.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră