Un multimilionar egiptean vrea să cumpere o insulă pentru refugiaţi

04 Sep 2015
Un multimilionar egiptean vrea să cumpere o insulă pentru refugiaţi
 Bogatul om de afaceri Naguib Sawiris doreşte să vină în ajutorul miilor de imigranţi care bat la porţile Europei, fugind de război şi foame, scrie M6Info.

Egipteanul vrea să cumpere o insulă care să-i primească pe imigranţi. Iniţiativa este îndelung dezbătută între adepţii acesteia şi cei care sunt împotrivă, considerând-o o lovitură de imagine.

Solidaritatea se organizează tocmai pentru a veni în ajutorul imigranţilor care îşi abadonează ţările de origine aflate în război sau pradă unei sărăcii extreme. Imaginea şoc cu copilul sirian, înecat, eşuat pe o plajă din Turcia, a făcut înconjurul lumii şi a generat un val de emoţii.

În faţa acestei disperări, multimilionarul egiptean Sawiris a venit cu propunerea de a cumpăra o insulă, greacă sau italiană, pe care să o declare independentă şi unde să fie primiţi refugiaţii. « Grecia sau Italia, vindeţi-mi o insulă, eu o declar independentă, care să-i primească pe imigranţi şi le voi oferi locuri de muncă în construirea noii lor ţări », a scris recet pe Twitter Naguib Sawiris. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră