UPDATE. Referendum la Congresul PSD: Vreţi să mai fiu preşedintele vostru?

10 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Referendum la Congresul PSD: Vreţi să mai fiu preşedintele vostru?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a întrebat sâmbătă pe delegaţii prezenţi la congresul extraordinar al partidului dacă vor să le mai fie preşedinte, în condiţiile în care funcţia sa nu este pusă în joc la această reuniune. El a renunţat să mai ceară un vot de reconfirmare în funcţie, spunând că organizaţiile judeţene au adoptat rezoluţii de susţinere a sa.

"Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?", şi-a întrebat Dragnea colegii de partid la finalul discursului ţinut în cadrul congresului. Cei din sală au răpuns ridicându-se în picioare şi aplaudându-l indelung pe liderul PSD.  "Atunci, asa va fi. Şi să nu vă îndoiţi niciodată!", a spus Dragnea, conform hotnews.ro.

În discursul său, liderul PSD a anunţat reaşezarea instituţiilor de forţă şi legi împotriva defăimării ţării. Dragnea a susţinut că atunci când când oameni politici, şefi de instituţii, reprezentanţi ai societăţii îşi sabotează ţara cu buna ştiinţă, prin declaraţii antiromâneşti, prin acţiuni servile contrare intereselor naţionale si globale, românii pierd foarte mult-  suveranitatea, independenţa, demnitatea, respectul - şi nu câştigă nimic.

"Atacul asupra propriei ţări este o insultă la adresa tuturor românilor şi trebuie să înceteze. Suveranitatea României este mai preţioasă decât orice luptă pentru putere, decât orice mic interes local şi de aceea este nevoie să o protejăm, şi o vom proteja prin legi explicite, dezbătute şi votate în Parlament. Cu respect faţă de statele occidentale, care au contribuit şi contribuie la modernizarea noastră (...), afirm că desenul suveranităţii noastre naţionale trebuie făcut în România şi nu în afara ţării. Noi, ca naţie, vom fi respectaţi dacă nu vom confunda bunele relaţii cu servilismul, şi nu vreau să facem asta", a mai spus liderul PSD.

Dragnea a susţinut, totodată, că mecanismele de control ale instituţiilor de forţă trebuie revizuite, iar dezbaterea legilor justiţiei va fi dusă până la capăt.

"În paralel, PSD va demara procesul de reaşezare constituţională a instituţiilor. Legile de funcţionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate după standardele de modernitate ale omoloagelor europene. Trebuie să ne opunem ca cetăţenii acestei ţări să nu mai fie arestaţi fără motiv! Rule of law asta înseamnă - domnia legii! Să nu mai fim luaţi în râs de un alt Portocală (nr. porecla unui fost procuror de la DNA Ploieşti)!", a adăugat Dragnea.

Cum îşi va semna Iohannis sentinţa

Invitat la congres, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că dacă preşedintele Iohannis nu o revoca pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, îşi va semna sentinţa.

"Ziua în care preşedintele va ieşi în conferinţă de presă să spună ca nu o revocă pe Kovesi, îşi va semna sentinţa. Nu va câstiga al doilea mandat. Toti vor şti că preşedintele va face orice ca să salveze un singur om din fruntea instituţiei, pentru că acest om îi înlătură adversarii pe care el nu poate să îi învingă în luptă corectă. Preşedintele crede că îşi asigură al doilea mandat, dar va arăta doar că este preşedintele statului paralel, şi nu al României", a declarat Tăriceanu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră