RECORD. Un brad de 130.000 de euro

16 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
RECORD. Un brad de 130.000 de euro

Un brad de aproape 130.000 de euro – un adevarat record, unic in ultimii cinci ani. Ce mai poti sa spui?

Decat “multumesc” celor care au dat acesti bani.

Editia din 2016 a Festivalului Brazilor de Craciun, organizat de Salvati Copiii Romania, a adunat 520.000 de euro in urma licitatiei care a avut loc recent, la Bucuresti, cel mai licitat brad fiind cel realizat de Catalin Botezatu si Scoala Metropolitana ARC, care a stabilit si un record absolut in toate cele 16 editii, fiind adjudecat cu 127.500 de euro.

Bradul, care poarta numele de "Orasul de cristal", a fost castigat de firma Catena.

"Plecand de la basmul lui Ernst Theodor Amadeus Hoffmann - "Spargatorul de nuci si regele soarecilor" -, am incercat sa redam o particica din lumea magica a imaginatiei si a copilariei, aducand in realitate, din visul Mariei, fetita din poveste, un bradut din Imparatia dulciurilor, din Joclandia", au descris bradul creatorii acestuia.

Pentru editia din 2016 a Festivalului au fost creati 27 de brazi. Toti au intrat, intr-o prima faza, in licitatia de tip silent option, iar 13, care au fost licitati la cele mai mari sume, au intrat in licitatia cu strigare.

Bradul creat de designerul Omid Ghannadi, in colaborare cu actorul Dragos Bucur si fiica sa, Sofia Bucur, numit "Intr-o lume sub cerul nostru" a fost achizitionat de omul de afaceri Marius Ivan pentru suma de 4.000 de euro. La finalul licitatiei, omul de afaceri a scos din nou bradul la licitatie, firma Total Soft oferind alti 5.000 de euro. Unul dintre cei mai ravniti braduti a fost cel creat de designerul Doina Levintza - "Povestea timpului" -, care a fost achizitionat de Kaufland pentru 37.500 de euro.

Sume mari de bani au fost licitate si pentru brazii creati de Irina Neacsu - Christmas Story - 25.000 de euro oferiti de compania Lidl, si de Anca Lungu (Printesa Polonic) - Bradutul RoMandrescu - 21.000 de euro oferiti de Carrefour.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră