UPDATE. Patronii „CLUBULUI GROAZEI“ aduşi cu mandat la Parchet. Cei trei sunt acuzaţi acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă

02 Noi 2015
UPDATE. Patronii „CLUBULUI GROAZEI“ aduşi cu mandat la Parchet. Cei trei sunt acuzaţi acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă
UPDATE. Acționarii clubului Colectiv - Costin Mincu, Alin George Anastasescu și Paul Gancea - sunt audiați astăzi,  la Parchetul General, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

''În cursul zilei de astăzi, 2 noiembrie 2015, au fost aduși cu mandat numiții Costin Mincu, Alin George Anastasescu și Paul Gancea (acționari ai clubului mai sus menționat), pentru a fi audiați în calitate de suspecți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă'', informează PÎCCJ într-un comunicat.  Potrivit sursei citate, în cauza având ca obiect incendiul produs în clubul Colectiv din București, sub coordonarea procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, echipe mixte formate din ofițeri de poliție, experți criminaliști, specialiști pirotehniști continuă cercetarea la fața locului, precum și audierea persoanelor în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

UPDATE. 
Costin Mincu, unul dintre proprietarii clublui Colectiv, a fost adus cu mandat la Parchetul General pentru a fi audiat. Potrivit unor surse, ei sunt suspectați pentru ucidere din culpă, potrivit Digi 24.  Alin Anastasescu și Cătălin Gancea urmează să ajungă și ei la Parchet pentru a fi audiați.

Persoanele decedate în urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv au fost intoxicate cu fum și gaze toxice, sunt concluziile raportului medicilor legiști în urma autopsiilor făcute în ultimele zile.  „Intoxicație cu fum și gaze toxice. Aceasta este tot ce avem", a declarat l astăzi pentru agerpres.ro medicul legist Abdo Salem. De duminică au început să fie date aparținătorilor corpurile tuturor celor 30 de victime.

Procurorii continuă, luni, audierile în dosarul privind incendiul din Clubul Colectiv, mai mulţi martori vor da declaraţii la sediul Poliţie Capitalei, administratorii localului vor fi reaudiaţi, iar anchetatorii vor merge în spitale pentru a vedea ce pacienţi pot să povestească ce s-a întâmplat. Surse judiciare au declarat  că procurorul de caz de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a stabilit că cei asociaţi ai firmei Colectiv Club, care deţine clubul, trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiul în care au murit 30 de oameni şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Procurorii continuă şi astăzi audierile 

De asemenea, la sediul Poliţiei Capitalei urmează să dea declaraţii, luni, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul.  Anchetatorii vor merge, luni, în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a întâmplat vineri seară, în Clubul Colectiv.  Potrivit ultimului bilanţ, în incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tânără de 26 de ani - în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.


Vom reveni cu amănunte. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră