Un raport al SUA arată că România e raiul traficanţilor de carne vie

27 Iul 2015
Un raport al SUA arată că România e raiul traficanţilor de carne vie
România este ţară de origine, tranzit şi destinaţie pentru bărbaţi, femei şi copii traficaţi pentru munca la negru, precum şi pentru femei şi copii traficaţi în scopul exploatării sexuale. Românii reprezintă o sursă semnificativă pentru traficul de carne vie în Europa de vest, în scopul exploatării sexuale şi a muncii la negru, se arată în raportul Departamentului de Stat al SUA, privind traficul de persoane în 2015.

Conform documentului, bărbaţi, femei şi copii din România sunt traficaţi către ţări europene în special Italia, Spania, Franţa, Cehia, Ungaria şi Grecia. 

"Bărbați români, femei și copii sunt  traficaţi pentru a fi folosiţi la munci agricole, construcții, servicii la domiciliu, hoteluri, și în fabrici, precum și la cerșit  și furat, în România și în alte țări europene. Femei și copii din România sunt victime ale traficului sexual din România și alte țări europene. Victime din România ale cerşetoriei şi ale altor infracţiuni sunt de multe ori copiii romi. România este țară de destinație pentru un număr limitat de victime ale traficului extern, inclusiv victime ale traficului de sex din Republica Moldova și Polonia și victime ale traficului forței de muncă din Bangladesh și Serbia ", se mai arată în raport.

Documentul precizează totodată că "oficiali guvernamentali au fost condamnați pentru  trafic de persoane și s-au raportat cazuri de oficiali locali care au obstrucționat anchetele" .

"Guvernul României nu îndeplineşte întru totul standardele minime în vederea eliminării traficului de fiinţe umane; totuşi, Guvernul depune eforturi semnificative în acest sens. Guvernul a demonstrat că depune eforturi pentru aplicarea legii, dar au fost date sentinţe uşoare sau cu suspendare care nu au descurajat traficanţii sau nu au asigurat protecţia victimelor după eliberarea traficanţilor.

Guvernul a identificat un număr mare de victime, dar instituțiile publice și private asistată doar jumătate dintre ele. Guvernul nu a oferit fonduri ONG-urilor  pentru a acorda asistență victimelor , iar victimele au avut dificultăți în obținerea de servicii medicale, consiliere psihologică, și compensaţii de la traficanți. Unele victime, recuperate de la traficanţi, în loc să fie plasate în adăposturi, au fost supuse traficului din nou de către membrii familiei", se mai arată în raportul Departamentului de Stat american.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră