Raed Arafat face dezvăluri și publică documente: "Am decis să spun povestea cu achiziția de ambulanțe"

30 Noi 2015 | scris de Cristi Ionescu
Raed Arafat face dezvăluri și publică documente:

Raed Arafat, secretar de stat în ministerul Sănătății și fondatorul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) a publicat pe Facebook mai multe documente și dezvăluri despre acordul cadru pentru achiziția de ambulanțe, o poveste, potrivit lui Arafat, care a durat din 2010 și până în iunie 2015. La fiecare situație de urgență mai deosebită (Apuseni, Siutgol, Colectiv), scrie Arafat, i se solicita demisia și apărea povestea “corupției” sale și a modului în care s-au achiziționat ambulanțele, fără dovezi concrete și cu date neancorate în realitate.

"Ne întrebăm de ce nu merg lucrurile? De ce nu progresăm mai repede? Am decis să spun publicului povestea acordurilor cadrul pentru achiziția de ambulanțe, o poveste care a durat din 2010 și până în iunie 2015, cu blocaje și tentative de oprire a proiectului de dotare multi-anuală a serviciilor de ambulanță și SMURD, în pofida faptului că toate guvernele de atunci au alocat anual sume importante pentru acest proiect. Iată mai jos povestea:
În ultimii ani, dar mai degrabă începând cu sfârșitul anului 2011 și începutul anului 2012, au început să circule în spațiul public povești despre achiziția de ambulanțe și relația mea cu firma Deltamed, lucruri pe care le-am clarificat de mai multe ori. La fiecare situație de urgență mai deosebită în care mi se solicita demisia (Apuseni, Siutgol, Colectiv) apare povestea “corupției” mele și a modului în care s-au achiziționat ambulanțele, fără a avea dovezi concrete și cu date neancorate în realitate. Puțini stiu însă povestea completa a luptei împotriva “sistemului” din interior, astfel încat să avem ambulanțe de calitate în sistem și să evitam situația în care ne-am aflat în 2007 când ambulanțele aveau deja o vechime de 7-8 ani, începând să se defecteze frecvent și să coste mult la întretinere. Din păcate, ne apropriem de o situație similară și iată ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani de fapt...", scrie Raed Arafat pe contul de Facebook.
Dupa achiziția masivă de ambulanțe în 2007...(citește textul integral pe pagina de Facebook a lui Raed Arafat)

Raman optimist!

Am suportat criticile si acuzatiile nefondate, parte din ele fiind lansate chiar de functionarii respectivi prin intermediul presei sub forma de “surse”, scrie Raed Arafat.

"Functionarii respectivi inca sunt la MS si au salarii mai mari decat secretarii de stat si chiar decat Ministrul Sanatatii, ei nefiind trasi la raspundere pentru faptul ca au sabotat efectiv un proiect multi-anual de dotare si mentinere la un anumit nivel calitativ al sistemului de asistenta medicala de urgenta. IN cei patru ani peste s-au pierdut peste 200 milioane lei destinate sistemului de urgenta si dotarii acestuia. Din cauza lor, vom pasi in anul 2016 cu peste 65% din ambulantele de urgenta la Ambulanta si SMURD cu o vechime de peste 7 ani, acest lucru fiind aplicabil si echipamentelor medicale din ambulantele respective. Organizarea unor noi licitatii si noi achizitii este obligatorie, insa trebuie sa gasim o solutie ca astfel de functionari sa nu mai poata bloca programele de dotare multianuala. De multe ori luam masuri impotriva celor care fac ceva si impotriva celor care incearca sa realizeze ceva, dar sper sa ajungem sa luam masuri impotriva celor care blocheaza evolutia Romaniei de pe scaunele lor de functionari si cu salariile lor primite, dar pe nemeritate. Nu generalizez insa, majoritatea functionarilor isi fac munca in mod corect si serios insa este suficient ca in “sistem” sa ai cativa care nu-si fac munca cum ar trebui ca sa se blocheze intregul sistem. Din pacate, povestea de mai sus arata cat de greu este sa realizezi ceva si sa asiguri o continuitate cand ai finantarea si tot ce este necesar cu exceptia bunavointei unor functionari! In fine, “sistemul” suntem noi, cu totii, cei care isi fac treaba, cei care critica, cei care impiedica, cei care sprijia, etc. Cu totii suntem sistemul, iar functionarea acestuia depinde de fiecare dintre noi, de corectitudinea noastra, de perseverenta noastra, de impotrivirea noastra fata de cei care vor sa profite pe nedrept, de sprijinul nostu acordat celor care vor sa construiasca, de asumarea responsabilitatii fara teama, ca sa construim o tara bazata pe oameni repsonabili. Raman optimist ca acest lucru este realizabil!"

(citește textul integral pe pagina de Facebook a lui Raed Arafat)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră