Raed Arafat: Consumul de droguri, cauză importantă a accidentelor rutiere. Poliția a început să se doteze cu instrumentele necesare

28 Oct 2015
Raed Arafat: Consumul de droguri, cauză importantă a accidentelor rutiere. Poliția a început să se doteze cu instrumentele necesare
Medicul Raed Arafat, fondatorul SMURD în România, a vorbit într-un interviu despre numărul mare de accidente cu morți din România. ”Sunt mai multe: viteză, nerespectarea regulilor de circulație, nepurtarea centurii de siguranță. Dacă șoferii și pasagerii din dreapta am văzut că au început s-o folosească, e un semn bun pentru că a devenit majoritate, din păcate, foarte puțini folosesc centurile existente pe bancheta din spate. La mine în mașină, cine călătorește cu mine, trebuie s-o poarte”, a declarat Raed Arafat.

Alte cauze ale numărului mare de morţi înregistraţi în accidente rutiere sunt alcoolul și drogurile. ”Din păcate a mai intervenit o cauză. Cea a consumatorilor de droguri. Nu a devenit un fenomen, dar există. Poliția a început să se doteze cu kit-uri necesare de depistare”, a precizat Raed Arafat.

România se află în continuare în topul țărilor din Uniunea Europeană privind numărul morților rezultați din accidentele rutiere, alături de Letonia, Bulgaria și Lituania, peste 90 de decese la un milion de locuitori, scrie gsp.ro. La capitolul pietoni, țara noastră stă și mai prost, este pe primul loc alături de Letonia, 39% dintre victimele șoselelor fiind din rîndul acestora.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră