Ce se mai întâmplă în regatul lui Radu Mazăre? Se vopsesc vapoare pentru ca oraşul să îşi recapete identitatea

14 Iul 2015
Ce se mai întâmplă în regatul lui Radu Mazăre? Se vopsesc vapoare pentru ca oraşul să îşi recapete identitatea
Primăria Constanţa anunţă, pe pagina de Facebook, că „cele 5 vapoare simbol din Constanța, care marchează intrările în oraș, vor fi decorate cu creații unice, pe teme marine și teme populare românești, devenind opere de artă urbană!”.Potrivit declaraţilor primarului interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, în acest mod oraşul îşi va reconstrui identitatea:

“Constanța are nevoie să își reconstruiască identitatea, să își redescopere valorile și să se afirme pe harta culturală a României. Acest lucru poate fi făcut cu și pentru comunitatea locală, prin acțiuni care să atragă tinerii alături de oraș și care să confere recunoaștere talentului lor. Acest prim proiect are alături instituțiile de învățământ și cele de cultură locală care își doresc să contribuie mai mult la viața comunității locale. Suntem alături de ei și vom sprijini inițiativele care vor să contribuie la transformarea orașului într-unul cât mai frumos și mai original”, a declarat Făgădău.

Potrivit comunicatului primăriei Constanţa, vopseaua necesară decorării celor 5 vapoare este oferită de Policolor, în cadrul proiectului ”Redescoperă Culorile României” .

Primăria Constanţa anunţă că primii 20 de voluntari care se înscriu pentru participarea la implementarea picturii pe vapor, vor beneficia de cazare și masă timp de 15 zile cât este estimată durata realizării lucrării artistice. Primul vapor va fi finalizat până la finalul sezonului estival. Pentru următoarele 4 vapoare, concursul de creație va fi inițiat în toamna acestui an.

Lucrările vor fi premiate, astfel că, cel care va câştiga va primi 1000 de euro din partea Primăriei.

Primăria Constanţa se află, alături de alte municipii, pe lista oraşelor care au rămas fără primar. Radu Mazăre a demisionat din funcţie după ce a fost reţinut. Eliberat de scurt timp, edilul spune că nu mai doreşte să audă de politică şi că se întoarce la singura lui iubire – marea.

La scurt timp după reţinerea edilului, Consiliul Local a decis că, în această vară, carele alegorice vor lipsi de pe străzile din Mamaia. Site-ul mariustucă.ro a încercat să îi ia un interviu înlocuitorului lui Mazăre, legat de modul în care vor fi continuate proiectele fostului edil. Demersul nostru s-a dovedit fără succes.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră