Radu Berceanu și-a făcut avion

20 Iun 2015
Radu Berceanu și-a făcut avion
Avionul SWAN a fost proiectat si produs de Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor.

SWAN cântărește 120 kg și va costa circa 25.000 euro. Aparatul a fost expus la Aeroportul Internațional "Aurel Vlaicu" din București, cu ocazia showului aerian "Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition 2015" (BIAS).

Aripile avionului, ce poate zbura la 10.000 de picioare (aprox. 3.000 m), cu viteza de croazieră de 120 km la oră, au o anvergură de 8,82 m, se pot plia și astfel aparatul poate fi transportat într-o remorcă trasă de un automobil de mici dimensiuni.

"Am făcut avionul pentru Germania în primul rând, unde există cerere și, de asemenea, există o clasă specială — LTF-L — în cadrul căreia greutatea avionului, fără combustibil, nu poate să depășească 120 kg. Prima oară l-am expus la expoziția AERO Friedrichshafen, cea mai mare de acest fel pentru avioane mici, cu până la 4-6 locuri", a declarat, pentru Agerpres, Radu Berceanu.

El a explicat că avionul pe care l-a construit a intrat în proces de omologare, care se face în paralel cu autoritățile din România și cu cele din Germania.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră