MIC GHID DE WEEKEND PENTRU ŞOFERI. Cum se circulă pe drumurile din țară și unde sunt impuse restricții de trafic

15 Aug 2015
MIC GHID DE WEEKEND PENTRU ŞOFERI. Cum se circulă pe drumurile din țară și unde sunt impuse restricții de trafic
 Ţi-ai făcut bagajele pentru o ieşire din Bucureşti cu familia şi prietenii? Astăzi, vremea este minunată pentru o bălăceală la mare sau pentru o zi în mijlocul naturii, la munte. Mai ales în zi de sărbătoare. Pe lângă distracţia pe cinste de care vrei să ai parte după o săptămână de muncă, noi te ajutăm să fii şi bine informat. Astfel, site-ul mariustuca.ro îţi va prezenta, la fiecare sfârşit de săptămână, un mic ghid din trafic pentru a călători fără probleme. Te informăm unde sunt drumurile cu restricţii şi cum le poţi ocoli pentru a evita să stai cu orele la cozi interminabile. Mare grijă şi la viteză, căci radarele şi motocicliştii Poliţiei Rutiere vor fi cu ochii pe şoferii care încalcă regulile de circulaţie! Aşadar, înainte de a pleca la drum, informează-te!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier. Până la această oră, nu au fost semnalate probleme deosebite de fluenţă pe DN1 Bucureşti - Braşov şi nici pe A1 Bucureşti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Constanţa.

Cum se circulă pe Valea Prahovei 

Amintim şoferilor că traficul rutier a crescut în intensitate în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, unde este uşor aglomerat, aceasta şi din cauza diminuării capacităţii de circulaţie a DN1, ca urmare a trecerii de la două, la o bandă de circulaţie, de la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Braşov, susţin poliţiştii de la Rutieră. 

Prin staţia de taxare de le Feteşti, de pe A2 Bucureşti - Constanţa, se trece fără probleme de fluenţă. Reamintim conducătorilor auto că prin stația de taxare se poate trece liber, pe benzile 2 şi 3 de circulaţie, cu obligativitatea ca plata peajului să se facă înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor de pe autostradă sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe Autostrada A2 București – Constanța sunt sfătuiți:

să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

să respecte limitele legale de viteză;

să folosească luminile de întâlnire;

să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade. 

Traficul în judeţul Ialomiţa a fost reluat 



Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 10:10, în judeţul Ialomiţa, traficul a fost reluat în totalitate pe DN2 Urziceni – Buzău, la ieşirea din localitatea Urziceni către Buzău. Din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule, traficul a fost oprit. Cauza probabilă a accidentului a fost oboseala la volan.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră