NU E BANC! Trei olteni s-au speriat de RADARELE-PISTOL ale poliţiei

23 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
NU E BANC! Trei olteni s-au speriat de RADARELE-PISTOL ale poliţiei


„- Pai am crezut că vrei sa ne impuşti, mă, frate, ca avem duşmani. De unde să ştim noi de aşa ceva?
- Nu-i pistol.
- Păi noi de unde să ştim?
- Imi pare rau că aveţi dusmani.
- Pai un civil sta indreptat cu pistolul“

TREI OLTENI SPERIAŢI DE RADARELE-PISTOL 


Potrivit agenţilor de la Rutieră, citaţi de ştirile Pro tv,  maşina în care se aflau aceşti cetăţeni, doi barbati si o femeie din judetul Mehedinti, a intrat cu viteză mare în localitate. Politistul care a indreptat radarul pistol spre ei era imbracat civil si statea ascuns într-o statie de autobuz. Oamenii n-au ajuns la echipajul care urma să-i opreasca. S-au întors cu masina curioşi sa vada cine a intreptat spre ei "pistolul". Soferul: Sunt curios ce se intampla, ce e asta, de ce ne-a filmat, de ce ne-a fotografiat, e in civil, ce are cu noi?”, au întrebat stupefiaţi oltenii. 

CITIŢI ŞI: Atenţie vitezomani! RADARE CU LASER în dotarea poliţiei. Cum funcţionează noile aparate

Oamenii au cerut revoltati explicatii politistilor care le-au spus că nu-i obligatoriu ca agentul să poarte uniforma in aceasta situatie.  Agentii au constatat ca soferul avea 112 km la ora in localitate si in plus circula Şi fara permisul la el. Asa ca l-au amendat cu 1500 de lei si i-au suspendat carnetul pentru 90 de zile. Politia Romana a cumparat 8 astfel de radare noi, cu raza laser. Pistolul e dotat cu o camera video hd care poate identifica inclusiv fata sofetului de la 1200 de metri. In plus nu poate fi detectat ori bruiat de vreun dispozitiv si functioneaza pe ceata ori vreme rea.

NOILE RADARE-PISTOL, SPAIMA ŞOFERILOR VITEZOMANI 

Opt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM au intrat în dotarea Poliţiei Române. Modelele au camera video HD de înalta fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto. Reamintim că, în ultima perioadă, senatorii au tot vorbit despre schimbarea Codului Rutier şi despre stoparea agresivităţii în trafic.

„Cu ajutorul lor, poliţiştii rutieri, care au fost instruiţi în cadrul unor cursuri în ceea ce priveşte utilizarea aparaturii, vor acţiona pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie. Astfel, poliţiştii Secţiei de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române vor folosi un astfel de aparat radar tip pistol, având în vedere valorile de trafic în creştere şi vitezele de deplasare a autovehiculelor care circulă pe aceste artere rutiere“, potrivit unor oficiali ai Poliţiei Române.

Celelalte şapte aparate au fost distribuite către structurile rutiere din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor sau reţeaua rutieră este caracterizată printr-un trafic intens, în special pe perioada sezonului estival /sărbătorilor de iarnă (cu ocazia revenirii în ţară a cetăţenilor români care au reşedinţa normală pe teritoriul statelor membre U.E.).

______________

Citiți și:

250 de lei în doar 10 minute: cu Facebook chiar și un om al străzii face bani!! (VIDEO)

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră