Puteţi ajuta la prinderea unui criminal?

13 Apr 2015
Puteţi ajuta la prinderea unui criminal?
Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti solicită sprijin pentru descoperirea celui care l-a ucis pe Moustafa Haj Saleh.

Dispărut de 4 luni
Miercuri, 8 aprilie, omul de afaceri sirian a fost descoperit mort în portbagajul unei mașini abandonate în faţa unei secţii de poliţie din cartierul bucureștean Pantelimon. Moustafa Haj Saleh fusese dat dispărut de soţia lui, în luna ianuarie. Femeia a declarat atunci poliţiștilor că și-a văzut ultima oară soţul în ziua de 13 decembrie 2015.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat de atunci cu Moustafa Haj Saleh. Când a fost descoperit, trupul său era într-o stare avansată de putrefacţie. Nu fusese tranşat, ci înghesuit într-o geantă de dimensiuni mari.

Victima era îmbrăcată într-un costum de haine. Autoturismul în care a fost găsit cadavrul aparţine grupului hotelier Perla Majestic și era folosit de Moustafa Haj Saleh, în baza unui contract de comodat. Acea mașină dispăruse, o dată cu el.

Anchetă anevoiasă
Legiștii au constatat că pe trupul victimei nu există leziuni traumatice care ar fi putut să-i provoace moartea. Prin urmare, cea mai plauzibilă cauză a morţii este, în acest moment, ingerarea de substanţe toxice sau/și asfixierea victimei. Rezultatele testelor toxicologice vor fi gata în trei săptămâni.

Cercetările în acest caz sunt îngreunate și de faptul că, în lipsa unei legi care ar permite, în astfel de situaţii, accesul la bazele de date ale operatorilor de telefonie mobilă, anchetatorii nu pot exploata informaţii extrem de inportante: ultimele convorbiri ale victimei.

Ȋntr-un caz de crimă, orice zi care trece fără ca ancheta să avanseze reprezintă un avans pentru criminal. Ȋn această după-amiază, anchetatorii au remis presei un comunicat conţinând fotografia victimei, prin care solicită „sprijin de la persoanele care au cunoştinţă despre bărbatul din imagine (...). Cei care l-au văzut şi pot oferi detalii sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.”

Născut la 16 aprilie 1962 în localitatea Tartous (Siria), Moustafa Haj Saleh era stabilit în România de aproape 20 de ani. Absolvise Universitatea Politehnică din București, era căsătorit și avea o fetiţă de 8 ani.

Sirianul avea domiciliul în Bucureşti, sectorul 3, însă locuia într-un complex rezidenţial din Constanţa. El deţinea două societăţi comerciale care prestau servicii pentru lanţul hotelier Phoenicia.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră