Protestul transportatorilor va avea totuşi loc. Joi, restricţii de circulaţie în Capitală

16 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Protestul transportatorilor va avea totuşi loc. Joi, restricţii de circulaţie în Capitală

Mitingul este organizat de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, Federatia Operatorilor Romani de Transport, Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002, Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale, Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti si Asociatia Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M.

Astfel, la manifestatie vor participa maxim 6000-7000 de autovehicule (fata de 10.000 cat se solicitase initial), cu obligatia de a se incadra in perimetrul stabilit pentru organizarea manifestatiei: Piata Victoriei, pana la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea b-dul Aviatorilor, Soseaua Kiseleff, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti, Calea Victoriei, intersectia b-dul Lascar Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara, cu pastrarea unei zone de siguranta de latime de 1.5 metri, pe aliniamentul cuprins intre intersectia strada Paris cu b-dul Aviatorilor si intersectia b-dul Lascar Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara, anunţă Primăria Capitalei într-un comunicat.

Principalele revendicări ale transportatorilor sunt stabilirea unui cost suportabil al RCA, eliminarea supraacizei de la 1 ianuarie 2016, intervenţia Guvernului pentru modificarea deciziilor ORDA şi a Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, astfel încât operatorii de transport să fie exoneraţi de obligaţia de a plăti lunar drepturile de autor numai pentru simplu fapt că autovehiculul este dotat cu un aparat de radio.

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri că ministrul de Finanțe, Anca Dragu, a făcut deja demersuri pentru pune în legătură ASF cu protestatarii, exprimându-şi speranţa că se va găsi o soluție.
"Guvernul va folosi mijloacele pe care le are la dispoziție, dar Guvernul nu poate să decidă fără propuneri care să vină din partea ASF", a precizat Cioloș.

Restricţii de circulaţie

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, dupa cum urmează:
Joi, 17 decembrie, incepand cu ora 05.00 se va restrictiona traficul rutier pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona Centrala-Mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu;
In cazul in care va fi necesar se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga b-dul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei.
Circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata incepand cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti si b-dul Lascar Catargiu.
Miercuri, 16 decembrie, incepand cu ora 20.00, se va restrictiona parcarea supraterana de la Piata Victoriei si alveola de pe partea stanga a Soselei Kiseleff, sensul spre Piata Victoriei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră