Încep protestele din Sănătate. Când e programată greva generală

09 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Încep protestele din Sănătate. Când e programată greva generală

Astfel, protestatarii vor purta banderolă albastră în perioada 10 — 14 octombrie, vor face pichete şi vor întrerupe temporar activitatea în perioada 17 — 21 octombrie 2016, urmând ca la 31 octombrie să intre în grevă generală.

Pe lista revendicărilor se numără identificarea soluțiilor reale de motivare a medicilor care acoperă şi posturile vacante, crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate,  salarizarea unitară a personalului medical, acordarea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă la salariile actuale, a tichetelor de vacanță și de masă pentru toți salariații din sistemul de sănătate și asistență socială, finanțarea corespunzătoare a sistemului de sănătate.

"Inițiem un demers care ar trebui să continue cu întrevederi la care să se discute aplicat, pentru prezentarea revendicărilor și soluționarea lor. Am perseverat în acțiunile noastre și considerăm că trebuie să găsim soluțiile potrivite pentru o situație care a generat o stare de confuzie și revoltă. În caz contrar, așa cum am anunțat deja la mijlocul acestei săptămâni, notificăm autoritățile cu privire la deschiderea conflictului de muncă", a declarat președintele Federației Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră