Proteste pentru autostrada Sibiu – Piteşti. Angajaţii Dacia anunţă „radicalizarea acţiunilor”

16 Apr 2015
Proteste pentru autostrada Sibiu – Piteşti. Angajaţii Dacia anunţă „radicalizarea acţiunilor”
 Pentru a doua oară în ultimii doi ani, angajaţii fabricii Dacia protestează faţă de tergiversarea proiectului de autostradă Sibiu – Piteşti. Astăzi, la Mioveni, a avut loc un nou miting de protest pentru faptul că autostrada atât de necesară uzinei Dacia nu pare să devină realitate. Oamenii au anunţat, pe viitor, „acţiuni radicale” dacă autorităţile nu prioritizează acest proiect.

După trei ani de blocaje, CNADNR a reluat procedura de licitaţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate. Pe 11 februarie se anunţa câştigătorul, iar câteva săptămâni mai tărziu, CNSC a decis ca licitaţia trebuie reluată în urma unei contestaţii depuse de unul dintre participanţi. În aceste condiţii, procedura de atribuire ar mai putea dura cel puţin două luni.

Sibiu – Piteşti este parte a Coridorului IV Pan European şi este o prioritate pentru Uniunea Europeană. Atribuirea studiului de fezabilitate a fost amânată mai bine de trei ani. Mai apoi, în Master Plan, autostrada a fost transformată în drum expres. Mai mult, autorităţile plănuiau să demareze lucrările abia în 2020.

Reacţia Uniunii Europene precum şi nenumăratele discuţii de la dezbaterea Master Planului au făcut ca Sibiu - Piteşti să devină o prioritate, cel puţin la nivel de declaraţii.

Potrivit ultimelor declaraţii ale ministrului Ioan Rus, autostrda Sibiu – Piteşti ar putea fi finalizată până în 2020.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră