Protestele continuă în penitenciare. Miting la Rahova: Prună, drepturile noastre nu sunt o simplă opțiune!

10 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Protestele continuă în penitenciare. Miting la Rahova: Prună, drepturile noastre nu sunt o simplă opțiune!

La fel și angajații din Penitenciarul Iași, peste 150 de angajați protestând la această oră în fața instituției pentru condiții de lucru umane, eliminarea deficitului de personal și a inechităților salariale. La acțiunea de protest participă și colegi din penitenciarele Botoșani, Bacău, Vaslui și Târgu Ocna, care se alătură în susținerea acestor revendicări.

"Au trecut două săptămâni de la declanșarea acțiunilor de protest în sistemul penitenciar și nu există niciun răspuns din partea Ministerului Justiției sau a Administrației Naționale a Penitenciarelor față de problemele ridicate de noi: lipsa de personal, numărul mare de ore suplimentare, condiții improprii de muncă, neacordarea drepturilor salariale legale și discriminarea salarială față de ceilalți angajați din sistemul de apărare. Aroganța este cuvântul care caracterizează conducerea Ministerului Justiției și a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Doamna ministru Raluca Prună, drepturile noastre nu sunt o simplă opțiune! Nu ne lăsăm intimidați și vom continua acțiunile de protest până la rezolvarea favorabilă a revendicărilor noastre", anunță Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) într-un comunicat.

Urmează ca în data de 12 Octombrie 2016 să fie pichetat sediul ANP și ulterior, la o dată ce va fi anunțată, sediul Ministerului Justiției.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră