Proteste la Lupeni și Vulcan. Minerii acuză faptul că nu au încasat prima de Crăciun

22 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Proteste la Lupeni și Vulcan. Minerii acuză faptul că nu au încasat prima de Crăciun

Președintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica, a declarat că minerii din schimbul trei de la mina Lupeni și ortacii din schimbul întâi de la mina Vulcan, au refuzat să intre în subteran timp de o oră, în semn de protest față de situația la care s-a ajuns.

Nica a spus că va cere, astăzi, la ședința Consiliului de Administrație al CEH, care are loc la București, reglementarea pieței de energie, respectarea contractului colectiv de muncă și implicit a prevederilor referitoare la plata primei de Crăciun.

"Cea mai importantă problemă pe care o vom aduce în atenția membrilor din conducerea CEH, a Consiliului de Administrație, este legată de piața de energie în care ne zbatem să supraviețuim. Noi, cei care în momentele grele trebuie să restabilim echilibrul sistemului energetic național, suntem lăsați să funcționăm într-o sărăcie maximă și la limita suportabilității din punct de vedere financiar", a afirmat liderul sindical.

Potrivit lui Petre Nica, amânarea soluțiilor de redresare a CEH ar putea determina o escaladare a stării de tensiune în Valea Jiului, până la o grevă generală. 

Protestele minerilor din Valea Jiului au început de luni, la Lonea și Lupeni. Salariații acuză faptul că nu au încasat prima de Crăciun, în condițiile în care sindicatele au solicitat, în urmă cu două săptămâni, negocieri cu administrația pe acest capitol.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră