Proteste în principalele orașe din țară. Mii de oameni scandează împotriva clasei politice din România

04 Noi 2015
Proteste în principalele orașe din țară. Mii de oameni scandează împotriva clasei politice din România
UPDATE MIEZUL NOPŢIIProgramul de funcţionare al garniturilor de metrou a fost prelungit cu două ore, în noaptea de miercuri spre joi, când în Capitală a avut loc, pentru a doua seară consecutiv, o amplă manifestaţie de protest la care au participat aproximativ 30.000 de persoane.
Metrorex a refuzat să prelungească de mai multe ori programul metrolului, deşi au avut loc meciuri cu participare importantă sau concerte la care au participat zeci de mii de persoane.

La miezul nopţii, câteva sute de persoane care au mai rămas în Piața Universității din Capitală au plecat spre clubul Colectiv, unde vineri seară a avut loc incendiul în urma căruia au murit 32 de persoane.
Mai înainte, au ținut un moment de reculegere pentru victimele incendiului și au rostit rugăciunea "Tatăl nostru".
În întreaa ţară au protestat, în seara zilei de miercuri, circa 70.000 de persoane.


Mii de persoane, majoritate tineri, protestează în această seară, în principalele orașe din România. Oamenii invocă victimele incendiului din clubul "Colectiv" și strigă împotriva actualei clase politice, cerându-le demisia "tuturor de la București".

Protestatarii poartă pancarte și bannere pe care sunt scrise mesaje precum "Afară cu hoții din țară", "Nepăsarea ucide", "Toate partidele, aceeași mizerie!"". "Nu ne mulțumește demisia premierului. O alegere din Guvern nu este destul de bună, mai bine propunem noi pe cineva ca să putem spune apoi că dacă am făcut o greșeală, cel puțin am făcut-o cu mâna noastră. Vom ieși în stradă până când se va schimba ceva. Toți cei care au vrut să vină au venit aici astă-seară. sunt elev și majoritatea colegilor mei sunt aici. Vrem să plece toți cei care sunt la București, nu ne simțim reprezentați de cei care conduc acum țara", au spus doi dintre protestatari, la protestul din Târgu-Jiu.

În județul Olt, situația este aceeași. Oamenii au protestat în fața Prefecturii Olt, afirmând că vor o schimbare a clasei politice. Protestatarii au scandat în mai multe rânduri "Jos mafia", "Corupția ucide".

La Iași, peste 2 000 persoane au venit în Piața Unirii, pentru a-și arăta nemulțumirea față de clasa politică actuală. rotestatarii strigă: "O nouă o putere în stat, cetățeanul implicat", "Toate partidele aceeași mizerie", "Ieșiți din casă dacă vă pasă".

La Buzău, aproape 1000 de tineri au ieșit în centrul municipiului Buzău scandând 'Demisia!' și 'Ne vrem țara înapoi!'

La Botoșani, peste 200 de tineri protestează în Piața Revoluției. Ei au afișat bannere cu mesaje de genul: 'Clasa politică/ Gașca penală de hoți/ Trădători de țară/ Ne vor vinde pe toți !', 'Jos șobolanii ! /Generația tânără vine cu deratizarea', 'Bine ați venit în România ! /La noi s-a investit prostia', 'În amintirea celor care s-au zbătut în acea închisoare de flăcări', 'Am votat pentru 300 de parlamentari. Este voința poporului'.

La Constanța, circa o mie de protestatari scandează "Colectiv", "Constanța", "Ieșiți din casă, dacă vă pasă", "Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă".

În Cluj-Napoca s-au scandat sloganuri împotriva întregii clase politice. ''Toate partidele, aceeași mizerie', ''Parlamentul judecat pentru sângele vărsat', ''Clasa politică e sub orice critică', ''Vrem spitale, nu catedrale', ''București, nu uita, Clujul e de partea ta', ''Ole, ole, ole, Victor Ponta nu mai e', ''Parlament penal, marș la tribunal', sunt câteva dintre scandările protestatarilor.

La Sibiu, aproape o mie de persoane scandează lozinci împotriva clasei politice românești și vor schimbarea ei în totalitate.

La Neamț, aproape 500 de persoane s-au adunat în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț pentru a se solidariza cu victimele din Club Colectiv, scandând 'Colectiv', 'Ieșiți din casă, dacă vă pasă', 'Corupția ucide'.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră