Care au fost scandările care au dus la schimbarea Guvernului Ponta

04 Noi 2015
Care au fost scandările care au dus la schimbarea Guvernului Ponta
25.000 de oameni au mărşăluit aseară prin centrul Capitalei, cerând demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone. A fost un adevărat şoc. Nimeni nu se aştepta ca un număr atât de mare de protestatari să se adune la Piaţa Universităţii, să plece domol spre Piaţa Victoriei, după care înapoi, pe Calea Victoriei, până la Primăria Sectorului 4. Circuitul s-a încheiat după miezul nopţii tot la Piaţa Universităţii. Bomba a venit însă în această dimineaţă.

Mai întâi, premierul Victor Ponta a anunţat că îşi depune mandatul. Vestea şi mai bună este că nici Gabriel Oprea nu va mai ocupa postul de vicepremier. Asta înseamnă că “Interesul Naţional” va rămâne fără girofar. În toată această nebunie, Piedone a anunţat şi el într-un comunicat că demisionează din fruntea Primăriei Sectorului 4. Superb! Nimeni nu se gândea aseară că dorinţele celor 25.000 de oameni care şi-au strigat nemulţumirea în centrul Bucureştiului se vor înfăptui atât de repede.

Mulţimea adunată aseară pe străzile Capitalei şi-a strigat disperarea vreme de câteva ceasuri. Lozincile i-au vizat pe Ponta, Oprea şi Piedone, însă cei care au manifestat aveau o nemulţumire care viza întreg sistemul prin care este condusă România, de la cel mai înalt nivel până la primăria din cea mai izolată comună a ţării. Nici preşedintele Klaus Iohannis nu a fost ocolit.

Cele mai folosite scandări:

Demisia!
Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!
Piedone, nu uita, va veni şi ziua ta!
Cu girofar, la penitenciar!
Toate partidele, aceeaşi mizerie!
Plagiatoru fură poporu!
Oprea, nu rezişti nici cu mii de securişti!
Colectiv!
Cine nu sare nu vrea schimbare!
Ole, Ole, uite Ponta, nu mai e!
Jos Oprea!
Neamţ Săturat!
Ruşine!
Asasinii!
Nu plecăm acasă! Hoţii nu ne lasă!
Ieşi afară, javră ordinară!
O dorinţă sinceră, România liberă!
Jandarmeria apară hoţia!
Oprea, nu uităa noi îţi vrem demisia!
Oprea, puşcărie!
Nu va fie frică, poporul se ridică!
Ruşine să va fie!
Piedone, de Crăciun, este porcul cel mai bun!
Piedone înjunghiat pentru sângele vărsat!
Ultima soluţie, inc-o revoluţie!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră