Protest de amploare pe străzile Sibiului. Mii de oameni cer Norvegiei să redea copiii familiei Bodnariu (VIDEO)

30 Ian 2016 | scris de Veronica M. Florentina
Protest de amploare pe străzile Sibiului. Mii de oameni cer Norvegiei să redea copiii familiei Bodnariu (VIDEO)

“Este un val de proteste la nivelul României, dar și la nivel internațional. Dacă lucrurile nu se vor rezolva și copiii nu se vor întoarce în sânul familiei, undeva în martie-aprilie va avea loc un protest, în aceeași zi, la nivel mondial”, a declarat Doris Lupu, reprezentanta organizatorilor.

La protestul de la Sibiu au participat și reprezentanți ai unui ziar de mare tiraj din regiunea norvegiană unde trăiește familia Bodnariu. Jurnaliștii spun că presa din Norvegia nu vorbește mai deloc despre acest caz.

Marșul a fost organizat de reprezentanții mai multor biserici evanghelice, dar lor li s-au alăturat și credincioși și preoți ortodocși.

“Suferința ne cam adună pe toți laolaltă. Suntem alături de ei. Și nu suntem întâmplător, suntem și cu binecuvântarea celor din biserica noastră”, a spus preotul Ciprian Cândea, conform turnulsfatului.ro.

Mulți dintre participanți și-au adus și copiii la protest. “Le-am explicat ce se întâmplă acolo, sistemul pe care-l au cei din Norvegia și vă dați seama că și ei nu și-ar putea închipui să fie luați, pur și simplu, din familie și să fie puși în alte familii. Dacă-l întrebăm… Pe băiatul meu, dacă-l întreb, îmi spune: aș fugi acasă fără nicio discuție, n-aș sta”, a spus unul dintre manifestanţi.

Drama la care este supusă famila Bodnariu, din Norvegia, ai cărei copii au fost luaţi abuziv de Protecţia Copilului, a sensibilizat şi românii din diaspora. În ultima lună, sute de persoane au protestat în fața mai multor ambasade ale Norvegiei din lume.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră