Protest în Piața Victoriei anunțat pe Facebook

14 Iun 2015
Protest în Piața Victoriei anunțat pe Facebook
UPDATE

Peste 1.000 de persoane, clienți cu credite în franci elvețieni contractate în băncile comerciale din România, protestează, la această oră, în Piața Victoriei și solicită autorităților adoptarea Legii conversiei pentru acordarea de facilități și discounturi celor împrumutați.
Grupul Clienților cu Credite în franci elvețieni organizează, duminică, între orele 15,30-18,30, în Piața Victoriei, un miting prin care protestează față de atitudinea clasei politice și a Băncii Naționale a României /BNR/ în problema creditelor acordate în această monedă.

Pe rețelele de socializare, cei afectați de împrumuturile în franci elvețieni se mobilizează. Astfel, cei care nu sunt din București schimbă informații legate de modalitățile de transport până în Capitală, precum și despre costul unei astfel de deplasări. La ultimul protest al creditorilor în franci elvețieni, din ianuarie 2015, au participat în jur de 700 de oameni.

'Au trecut 5 luni de când explozia cursului de schimb leu-franc a scos, încă o dată, la iveală faptul că sistemul bancar a lansat pe piață un produs toxic din dorința de a acumula profit maxim de pe urma cetățenilor, în ciuda riscurilor pe care acest produs le presupunea.

Deși riscurile au fost cunoscute de către instituțiile bancare și BNR, deși sunt vinovate de dezinformarea în masă a clienților, băncile sunt în continuare protejate de asumarea oricărei responsabilități, timp în care client, îi suportă toate costurile lăcomiei sistemului bancar: dobânzi majorate, rate dublate de evoluția agresivă a cursului valutar, comisioane abuzive de risc valutar sau de administrare', notează organizatorii protestului, într-un comunicat de presă, remis Agerpres

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră